Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Művészek! Szerintetek is így...

Művészek! Szerintetek is így dönt az átlagember arról, hogy mi tetszik neki?

Figyelt kérdés
Mondjuk van egy kép - legyen ez most egy fotó -,amin van egy cica,ami aranyos. Akkor sok embernek,aki szereti a cicákat, tetszeni fog neki a kép, független attól,hogy nem jók a fények és a kompozíció. Tehát sokan nem tudják különválasztani,hogy a kép tetszik vagy a téma.
2012. júl. 25. 09:10
 1/3 anonim ***** válasza:
90%
Hát egy olyan átlagember, aki egyáltalán nem ért jelen esetben a fotózáshoz, az simán azt mondja egy ilyen képre, hogy szuper, meg tök jó. Csak egy macskát, "képet" látnak benne, és nem nézik, mennyire amatőr vagy pont, hogy profi az adott fotó.
2012. júl. 25. 09:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nem. Kell, hogy a képnek (bármilyen más művészeti alkotásnak és a zenének is) legyen mondanivalója és kifejezőereje. Ettől hat az emberre, nem attól, hogy tökéletes a kivitele. És attól lesz művész valaki, hogy mondanivalója van, az alkotásban pedig ki tudja magát fejezni. A kifejezésnek a technika (értem ez alatt a fotó minőségét, az, hogy valaki mennyire tud rajzolni/énekelni) csak az egyik alkotóeleme.

Lehet átütő egy alkotás akkor is, ha nem tökéletes, és lehet üres, ha tökéletes tecnikával fényképezték.

Ha egy macskarajongó elé macskás képet teszel, nem mindre fogja azt mondani, hogy "de cuki!"

(Mellesleg a művészetnek nem a cukiság a lényege, de ezt most hagyjuk.)

2012. júl. 25. 09:32
 3/3 Robi.88. ***** válasza:
100%
Sztem a kérdezonek abszolut igaza van. A mai vilagban még mindig a kommersz a divat a menő....
2012. júl. 25. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!