Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ti hogy látjátok? Van aki...

Ti hogy látjátok? Van aki kifesti magából ami nem tetszik, van aki azt festi meg amire vágyik.

Figyelt kérdés
Persze vannak akik pénzért festenek,vagy megmondták,hogy mit fessenek, de őket most ne vegyük figyelembe.
2012. máj. 16. 08:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdés lényegét, de mindkettőre van példa. Bár a nagy festők szerintem elsősorban nem a vágyaikat, vagy a bánataikat festették, sokkal inkább ezeken túllépve a saját és a világ egy mélyebb tartalmát jelenítették meg, amelyek az érzékszervek által nem észlelhetők, ezért verbálisan is nehezen, vagy egyáltalán nem megfogalmazhatók. A festők számára a szimbolika a közvetítő nyelv, a formák és (főleg) a színek az eszközök.
2012. máj. 16. 14:34
 2/4 A kérdező kommentje:

Nehéz megfogalmaznom,de végül ez nem csak festői reakció lehet.

A lényeg,ha valami rossz éri, akkor van aki megfesti a rossz által keltett érzéseket - természetesen a maga képi világában - ,míg van aki azt festi meg ilyenkor,ami feledteti vele.

2012. máj. 16. 19:44
 3/4 Esme.avantgarde ***** válasza:
(Nem festő, szobrász-tanuló vagyok.) Nem azt csinálom, amit én érzek, hanem azt, amivel másban keltek olyan érzést, amilyet akarok. Ez amúgy is stílusfüggő... az ilyen "kifestem-megfestem" témák a pszichológia tárgyköre... a mű nem azonos a művésszel egy szinten felül: mint az irodalom lírai énje.
2012. máj. 18. 22:04
 4/4 anonim válasza:
Én rendszeressen fetsek,nem pénzért,persze szereztem már pénzt is a festményeimmel.Én személy szerint mindent kifestek magamból,Ez látszik a használt színeim is,például van nagyon durván depressziós képem és nagyon vidám is.Álltalában a depisek művésziebben sikerülnek.
2013. jan. 14. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!