Mi vagy ki számít hobbi fotósnak?
Hobbifotós bárki lehet, akinek hobbija a fotózás.
Ugyanakkor ő nem "fotós". Fotós az, akinek ilyen végzettsége van, vagy legalábbis már akkora munkatapasztalata (nem, nem tartozik ide az egy tárgyról készített 74 kép!), hogy az már értékelhető legyen.
Például nekem is hobbim a fotózás, családi rendezvényeken, kirándulásokon, nyaralásokon... "Dokumentálok" mindent, igyekszem mindenkiről jó képeket csinálni. Ez a hobbim, szeretem csinálni, ált. tetszik is az embereknek, de nem vagyok fotós, csak hobbifotós.
Apukám ellenben régen ténylegesen fotósként dolgozott (fotózás+labormunka). Aztán volt/van más munkája, de fotózik is, vállalkozása van, műhelyt rendezett be, jönnek a modellek... Ő fotós.
Az ismerősöd hobbifotós lehet simán, de - a leírásod alapján - a profi fotóstól nagyon messze van. :)
Pedig igenis vannak nagyon nagyon jó hobbi fotosok. Csak meg kell nézni a különböző versenyek "Open" kategóriát.
Sokan kedvelik a fotozást, rengeteg hobbi fotós van, szerintem a legnagyobb különbség, hogy a hobbi fotós nem keres pénzt a fotózással a hivatásos igen.
Viszont a hobbi fotós kategória elég tág, vannak olyanok akiknek van egy alap digitális fotógépük, azzal kattingatnak és vannak olyanok, akik tényleg nagyon magas szinten űzik ezt a hobbit.
Ha valaki kedveli és szeret róla beszélni az nem baj ha meg nagyképű, akkor mond azt, hogy bocs, de engem nem érdekel a fotózás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!