Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért gondolta azt Michelangel...

Miért gondolta azt Michelangelo, hogy a szobrászat a művészet legmagasabb ága? A lent található rajz milyen technikával készült?

Figyelt kérdés
[link]

2012. ápr. 6. 22:06
 1/4 anonim válasza:

Az első kérdést nem tudom megválaszolni.

A rajz szerintem Photoshoppal készült vagy más rajzprogrammal. De ha ragaszkodsz az élőhöz akkor valami szóróval vagy simán a kezével.(úgy mint abba a reklámba a valamilyen Nagy mama nem tudom mije)

2012. ápr. 7. 07:56
 2/4 anonim ***** válasza:

mert nemcsak térben kell gondolkodni, hanem tökéletes is kivitelezni,. a festészetben a három dimenziót kettővé alakítják

Egyébként meg hülye kérdés, próbáld ki és megtudod...

A rajz préselt szénnel készült

2012. ápr. 7. 11:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Leonardo azt mondta: "A festő, otthon, a legnagyobb kényelemben, a legnagyobb pompában fest, míg a szobrász gipszporosan, leizzadtan a műteremben dolgozik saját erejéből! " Hmm...talán mert a festészetben bármit mg lehet festeni,csak a színekkel kell dolgozni. A szobrászatban pedig térben alkotsz, gondolj csak bele, nincs háttered, csak egy alakod, és az teremti meg a mű hangulatát, jelentését stb. Szerintem ezért, vagy legalábbis én is azt gondolom. De el lehet rajta gondolkodni, nézz utána szakirodalomban.

A rajz meg szerintem szénnel készülhetett, nem pedig photoshoppal, valami ingre papírra van rajzolva, lefotózva és az is homályos.

2012. ápr. 8. 18:26
 4/4 anonim ***** válasza:

A rajz igen, préselt szénnel készült.

Michelangelo pedig azért gondolat a szobrászatot a művészet legmagasabb ágának, mert:

"A legnagyobb művésznek nincs nagyobb álma

amit ne zárna bármily kocka márvány

önön feleslegébe: míg, kitárván,

a lélek által vont kéz megtalálja."

(Michelangelo, ford. Babits.)

"Szobor alatt azt értem, amit az elvétel módszerével készítenek, mert az, ami hozzáadással készül, a festményre hasonlít." (Michelangelo)

(forrás: Pierluigi de Vecchi: Michelangelo)

- na elemezgessed. :)

2013. jún. 23. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!