Mire kell figyelni, ha gitárhúrt cserélek?
nem biztos, hogy sokat tudok segíteni, de az biztos, hogy úgy kezdd felhúsozni a gitárod, hogy az első 2 húr, amit felraksz, az a 2 középső legyen.
jah, és nem szedd le mindig a húrokat, mert az nem tesz jót a hangszernek. ha több ideig rajt hagyod, lehet, h el fog hangolódni, de pár hónap alatt megszokja, és csak minimális lesz az elhangolódás.
Kellemes gitározást! remélem, tudtam segíteni!! :D
Köszi a választ!
Nem leszedtem, csak leeresztettem. Merthogy vastagabb volt. Amúgy inkább a beállításra voltam kíváncsi.
Nem lesz baja, maximum a 0.10-nek nagyobb a húrfeszessége, és a nyak homorú lesz miatta, akkor a nyakpálcával állítani kell a nyakon, hogy egyenes legyen. Nézz végig a nyakon hosszába, amikor be van hangolva a gitár, és ha ferde a nyaka, homorú vagy domború akkor állítsd át a pálcával, de amikor ezt csinálod, akkor ereszed le a húrokat, és jegyezd meg, hogy kb. mennyit kell rajta állítani. Megjegyzem meglazított húroknál a nyak domború lesz. Elvileg ilyen beállításoknál a oktávolni is újra kéne a gitárt, de én nekem még nem volt nyakbeállítási problémám, a húrcsere után meg ugyanúgy jó maradt a gitár hangja. Az oktávolás arról szólna, hogy a 12 bundba ugyanolyannak kell lennie a húr hangjának, mint ha üresen pengeted meg, de ezt nagyon nehéz beállítani. Ha a húr üresen tiszta hangot ad, akkor utána nézd meg a 12 bundnál, illetve a fogj le a többi bundba is hangokat, és ha hamisnak hallod, akkor a gitár elején a pad után, vagy a hídon vannak "pöckök", amiket előre hátra tudsz csavarni, azzal tudod a gitár oktávolását állítani.
Ezek nem bonyolult dolgok, nagyon egyszerűek, ne ijedj meg tőlük. Ha mégis ilyen gondod volna és nem tudnád megcsinálni, akkor vidd el egy gitárüzletbe, szerintem akár ingyen is megcsinálják neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!