Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogyan kezdjek el alapszinttől...

Dancsahan kérdése:

Hogyan kezdjek el alapszinttől rajzolni tanulni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek rajzolni de nem tudok valami szépen.segítséget kérek hogyan tanuljak megszebben rajzolni.
2012. jan. 2. 19:48
 1/4 anonim ***** válasza:
vagy rajztanárral vagy veszel egy rajztanulásos könyvet. abban kezdetektöl le van irva minden
2012. jan. 2. 19:56
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! :)
2012. jan. 2. 20:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szisztematikusan menj végig a leggyakoribb témákon, pl emberek, épületek, állatok, egyszerűbb geometriai formák.

Ha már tisztában vagy a perspektíva alapjaival, akkor kezdd el ezeket elemezni. Hogyan épül fel, milyenek az arányai?

Pl ember: a feje a teljes magasságának kb nyolcada. Alacsonyabb embernél csak hatoda. A szem magassága kb a feje közepénél van, a keze a combközépig ér, stb. Hogyan ívelődik a lábszár, alkar, stb. Hol a legkeskenyebb a csípője?

Ha az egyenesen álló ember megy, akkor jöhet a kontraposzt, meg a mindenféle kitekert pózok.

Egy jó tanulási módszer, ha egy fotó egy részét átüvegezed, aztán a hiányzó részeket megpróbálod magad kiegészíteni, végül összehasonlítod az eredetivel. Így látod hol rontottad el.

Sokat lehet tanulni másoktól is, pl:

[link]

[link]

2012. jan. 2. 20:05
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Egy "hétköznapi művész" rajz/szakma tanár azt mondja, könyvből nem lehet rajzolni tanulni. Ennek egyetlen módja van, elmész egy rajztanárhoz és lefekteted az alapokat. Mind technikában, mind alapismeretekben.

Vannak jó előkészítők középiskolában, akár egyetemre vagy abba az adott középiskolába. Ezek tök jók, nem csak "kicsik" járnak(15 évesek), hanem egészen nagyok 30-40 évesek is. Úgy alkalmanként háromezer forint max. Anno, még 13-14 évesen én is ott kezdtem el úgy rendesen foglalkozni, hogy bekerüljek a mostani sulimba. Rengeteget fejlődtem, és kinyitotta a szememet, és jóval nagyobb előnnyel indultam kilencedikben mint aki eddig nem járt előkészítőre.

Ezek az órák úgy 4-5 órásak. A tanárok szimpik, segítőkészek. Vihetsz be munkát, beszélgethetsz is velük néhány szakmai dologról akár óra után is.

Amit érdemes elkezdeni: Térbeli geometrikus formákat lerajzolni. Először egy kockát, háromszöget, majd gömböt. Aztán jöhetnek a komolyabbak mint a sámli, szék stb.

Aztán az ívek gyakorlása: kancsó, egy félbevágott alma, narancs, több befőttesüveg egyszerre.

De ez túl komplikált hogy néhány sorba leírjam, kell egy rajztanár aki felnyitja a szemedet. De ha mindenáró könyvet akarok ajánlani, két letölthető könyvet mondok neked, bár jobb hja megvásárlod, még is csak legális, meg kéznél van:

Rajz ABC (asszem Szunyogh András a szerző neve) - ezt a könyvet annyira nem tanulmányoztam, nemrég találtam, de nagyon jól leírja az alapokat. És érdemes belenézni, mert amúgy egy kiváló rajztudással rendelkező ember írta, mindent taglal-bár nyilván egy rajztanárnál jobb, ott előkerülnek a hibáid, és azt gyakorlod stb.

A másik Gene Franks Ceruzarajz lépésről lépésre. Ez jó galéria, különösképpen nehéz lerajzolni a rajzait, reprodukálni de sokat tanultam/tanulok előle ennyi év távlatából is-legalább is én.

Én azt mondom, hogy előbb kezd el otthon, majd ha elég bátorságot érzel, keress meg egy rajztanárt, ő majd tudja a dolgát, hogyan kupáljon ki, akár papír nélküli-mert sajnos ma az művész akinek van papírja róla,bár vannak pozitívumai- művész . :) De persze nem tudom mennyire akarod felfejleszteni magad, vagy mekkora szinten állsz jelenleg. Ez olyan mint a gitártanulás: Bármikor megtanulhatja az ember ha elég ambíciója van.

ha esetleg úgy gondolod, hogy jár a zöld/vörös kéz, ne szerénykedj :D

2012. jan. 3. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!