Miért sértődnek meg a tizenévesek, ha kapnak egy keményebb kritikát bármilyen rajzukra, festményükre?
Sajnos én nem olyan régen birokra keltem egy ilyen sértődős huszonkét évessel, akiről azt hinné az ember, hogy már benőtt a feje lágya.
És rendre azt hangoztatja, hogy amit ő csinál az jó, majd ő megmutatja, és mindenki hülye, aki mást mond. Pszichiátriai eset.
Valaki korábban már megírta biztos, de szerintem leginkább azért, mert a mai fiatalok jóval inkább "burokban vannak nevelve" - legalábbis ezt látom ismerőseim gyerekein is. Egy jó darabig még az osztályozás is tiltva van általános iskolába pl, én annak idején simán megkaptam másodikban hét és fél évesen az ekkora tökfekete matek egyest (cserébe azóta úgy megtanultam, hogy ma programozó vagyok...).
Tehát vicces, de igazából a legtöbb 18 év alatti gyerek körülbelül 14 éves koráig (sőt jórészt még utána sem, ugye a facebookon ezerrel lájkol mindenki minden fingást is :)) nem kap semmiféle kritikát, mert nem szabad neki kapnia.
Utána jön a középiskola, kicsit kitágul a világ, és szembetalálkozik nagyrészt a saját korosztályával, ismeretlen emberekkel, akik szintén eddig azt hitték, hogy ők a világ közepe, és minden úgy van legjobban, ahogy ők csinálják, és ha nem tetszik Bécikének Pistike DC-allstars rajza, akkor ráadásul nem is építő kritikát fog megfogalmazni (még az is elég sokkoló lenne Pistikének), de egy akkora fikalavinát fog rázúdítani, hogy egyből egy világ omlik össze Pistikében, és persze hogy megsértődik.
Kritikát nem csak kapni kell megtanulni, de adni is. Na ebben nagyon műveletlenek a mai gyerekek manapság...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!