Miért sértődnek meg a tizenévesek, ha kapnak egy keményebb kritikát bármilyen rajzukra, festményükre?
Mert azt gondolják, hogy amit csináltak, az szuper minden megkérdőjelezés nélkül.
De vonatkoztathatjuk a kérdést arra is, ha pl. szeretnek egy előadót (pl. Fluor) és a legjobb magyar dalnak a Mizu-t tartják. Ha valaki elmondja a negatív véleményét mind az előadóról, mind a számról, meg vannak sértődve, és ahelyett, hogy elgondolkodnának a kritikán, szimplán azt hiszik, hogy a másikat az irigység vezette, hogy keményen fogalmazzon.
Én is kaptam kritikát meg fikázást is, de meg tudtam különböztetni egymástól a kettőt. Például ugyanaz a rajtanár, amelyik dicsérte a kutyámról készült krokikat, fikázta, hogy néha animésen rajzolok. Ugyanez a rajtanár belekötött, hogy a tanulmányrajzomon elcsúszott a kompozíció, és elrajzoltam az alsókart. Igenis, észre lehet venni, mikor építőjellegű a kritika, és mikor szubjektív véleménynyilvánítás.
Oké, hogy itt GYK-en sokan vannak, akik azért teszik fel a rajzaikat, mert eddig mindenkitől azt hallották, hogy milyen tehetségesek, és olyanok is vannak, szintén itt, akik számára csak a fotorealisztikus rajz az értékelhető.
De ha valaki kap egy olyan kritikát, hogy "Elrajzoltad, mondjuk az orr környékét vagy eltörted a lábát, rajzolj sokat fiam, mert nagyon kezdő vagy", nem kéne egyből gorombasággal válaszolni. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!