Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szinkronizálók csak színészek...

Szinkronizálók csak színészek lehetnek?

Figyelt kérdés
"hétköznapi" emberek nem szinkronizálhatnak? persze nem számítástechnikai értelemben, hanem filmek magyarhangjaiként?
2011. júl. 22. 18:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
lehetni lehetséges, de kicsi az esélye. Ha egy szinkronstúdiót megbíznak egy filmel, akkor egy vagy több illetékes kigondolja hogy melyik létező színészek lennének a legjobbak, és felkérik őket. Ha nem vállalja mást keresnek. Néha, például amikor gyereket kell szinkronizálni olyankor van meghallgatás, amire bárki bemehet, de Magyarországon felnőttek szerepére szinte mindig bevált színészt kérnek fel. Ezért is szólnak minden egyes csatornán ugyanazok a hangok.
2011. júl. 22. 18:33
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

Hétköznapi emberek nem tudnak minőségi szinkront készíteni. Ahhoz ugyanis elég sokat kell tanulni, artikulációt, különféle beszéd- és hangképzési technikákat, meg még mittudomén mi mindent. Egy átlagember, ha elé tesznek egy mikrofont, iszonyú erőltetett, béna hangon beszél, hát még ha olvasnia kell a szöveget!

A másik dolog, hogy egy szinkronszínész általában több szereplőt is szinkronizál. Ehhez nagyon jól és biztosan kell tudni bánni a hangjával.

Egyszerűen ez is egy szakma, amit tanulni kell, ahogy egy utcáról az asztalosműhelybe betérő ember nem tud egy barokk asztalkát elkészíteni, ugyanúgy egy jó szinkront sem.

2011. júl. 22. 18:36
 3/11 anonim ***** válasza:
Annak idején (7-8 éve) létezett egy Zone Stúdió nevű képződmény, na náluk aprópénzért szinkronizáltak totál amatőrök, olyan is lett az eredmény... Szerencsére ezt a nézők sem tűrték sokáig.
2011. júl. 22. 18:42
 4/11 A kérdező kommentje:

1. válaszoló. amúgy 14/lány vagyok:)

2. válaszoló: köszi, és akkor színésznek kell tanulni hozzá??? mert én is színésznek szeretnék tanulni, de gondolom ahogy leírtad nem az ország 222000425. színházának a színészét fogják felkérni, igaz??? ahhoz be kell futni, nem??

2011. júl. 22. 18:44
 5/11 A kérdező kommentje:
3. válaszoló: hát az gáz :)
2011. júl. 22. 18:45
 6/11 anonim ***** válasza:
ha jól emlékszem, valahol láttam szinkronszinészi képzést is, keresgélj google-ban, esetleg felvi.hu-n
2011. júl. 24. 11:38
 7/11 A kérdező kommentje:
okés, de én úgy tudom, hogy abból nem lehet megélni. ti hogy látjátok??
2011. júl. 24. 13:30
 8/11 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

nem tudom, mennyi a fizetésük.. ha befutsz szinkronszinészként bizonyára meg lehet belőle élni, de valóban, lehetséges hogy jobb amolyan mellékszakmaként..

2011. júl. 24. 14:33
 9/11 A kérdező kommentje:
igazad van:)
2011. júl. 24. 15:10
 10/11 anonim válasza:

Nem lehet belőle megélni.. ha nagyon vered magad kiraknak és keresnek mást a helyedre.

(Csak gondolj arra hogy mennyi olyan filmsorozat van például ahogy egyik részről a másikra megváltozik a karakter hangja.. nem véletlen.)

2011. júl. 29. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!