Szinkronizálók csak színészek lehetnek?
Hétköznapi emberek nem tudnak minőségi szinkront készíteni. Ahhoz ugyanis elég sokat kell tanulni, artikulációt, különféle beszéd- és hangképzési technikákat, meg még mittudomén mi mindent. Egy átlagember, ha elé tesznek egy mikrofont, iszonyú erőltetett, béna hangon beszél, hát még ha olvasnia kell a szöveget!
A másik dolog, hogy egy szinkronszínész általában több szereplőt is szinkronizál. Ehhez nagyon jól és biztosan kell tudni bánni a hangjával.
Egyszerűen ez is egy szakma, amit tanulni kell, ahogy egy utcáról az asztalosműhelybe betérő ember nem tud egy barokk asztalkát elkészíteni, ugyanúgy egy jó szinkront sem.
1. válaszoló. amúgy 14/lány vagyok:)
2. válaszoló: köszi, és akkor színésznek kell tanulni hozzá??? mert én is színésznek szeretnék tanulni, de gondolom ahogy leírtad nem az ország 222000425. színházának a színészét fogják felkérni, igaz??? ahhoz be kell futni, nem??
utolsó vagyok
nem tudom, mennyi a fizetésük.. ha befutsz szinkronszinészként bizonyára meg lehet belőle élni, de valóban, lehetséges hogy jobb amolyan mellékszakmaként..
Nem lehet belőle megélni.. ha nagyon vered magad kiraknak és keresnek mást a helyedre.
(Csak gondolj arra hogy mennyi olyan filmsorozat van például ahogy egyik részről a másikra megváltozik a karakter hangja.. nem véletlen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!