Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Színészek. Hogy zajlik egy...

Színészek. Hogy zajlik egy próbátok?

Figyelt kérdés

Nagyon megtetszett a színészkedés.Elképzelném magam egy musical-ben,de fogalmam sincs,hogy hogy is zajlik egy próba.Sok a szöveg?mindenkivel külön gyakorolnak a szerepek kiosztása után majd összeülnek ? Megmutatják a hangsúlyt?

Szóval fogalmam sincs,hogy is zajlik ez az egész...így azt sem tudom,.hogy hogyan reagálnék rá h. mások előtt színészkednem kellene.Itthon megy...

am. 15 lány :)

előre is köszönöm

2010. dec. 11. 21:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Na, amennyit én tudok erről, elmondom. Tizenegy éves vagyok, két éve musical színészkedem.

Nekünk egy iskolaévig tart a próba heti egyszer. Először mi dalokat hallgatunk, azután énekeljük őket, majd koreográfiát csinálunk nekik (vagyis a koreográfusunk).

Szeptemberben/októberben kezdünk, szerepet csak decemberben kapunk. Azután attól függ, kinek mi a szerepe, külön megy jelenetet próbálni, a többiek felváltva tanulják a koreográfiát és a dalokat, a szólósok szintúgy külön vannak.

Amikor a mi jelenetünk szereplőinek nincs külön próbája, mi is megyünk táncolni és énekelni.

Ezután kellékes próbának nevezett próbáink vannak (a kezdés óta már öt hónap eltelt), kezdetben csak zsámolyokkal, szivacsokkal stb..., hogy szokjuk azokat a kellékeket, amiket majd a színpadon fogunk használni (a padok zsámolyok, de a berendezés ugyanolyan, mint majd a színpadon lesz). A többiek ilyenkor, akik nincsenek benne a jelenetben, csak nézők.

Ezután jönnek az olvasztott jelenetek, vagyis azok, amikben már nem csak a szöveg, hanem a tánc/ének is benne van, gyakoroljuk a nem szólószereplők színpadra jövetelét,

lemenetelét stb.

Az utolsó egy hónapban vannak a jelmezes próbák, (már heti kettő, három próba is), hétvégén nem kell mindenkinek bejönni, csak azoknak, akiknek az akt. jelenetüket próbáljuk, vagy nem abban az időpontban, hanem később/előbb, vagy csak máshová. Néhány próbán kifejezetten az a cél, hogy kerek-perec lemenjen az egész ismétlés nélkül.

Előadás napján suliba nem kell menni, de az előtte való napok (rendszerint szombat és vasárnap rendszerint reggeltől estig a színházban zajlik hangosításokkal, fényekkel, rendes színpadi próbákkal stb. Itt még annak is ott kell lennie, akinek nincs akt. jelenete)

Azután előadás napján szörnyen izgulunk, hiszen egész évben erre készültünk (két előadás van csak, sajnos) és megcsináljuk olyan jól, ahogyan csak tudjuk.

A két előadás között csak ilyen másfél-két óra szünet van.

Ha lementek az előadások, van még egy buli pizzával meg karaoke-val, aztán nyáron semmi.

Nyáron tábor van, de azt profi színészek vezetik, és oda akárki mehet, nem csak azok, akik az évesben is benne vannak.

De te még azért ne hidd azt, hogy az első próbád olyan lesz, mint a profiké. Majd idővel. De először még pár évig inkább te is csatlakozz ilyen musicaltársulatokhoz, és csak akkor folytasd, hogyha tényleg szereted (mert keményebb, mint azt általában hiszik, még így is, hogy csak heti 1 próba van), és persze, ha tehetséges is vagy benne, mert anélkül nem ér semmit.

Remélem segítettem, és sok szerencsét kívánok a színészkedéshez!

11/l

2010. dec. 12. 14:00
 2/4 A kérdező kommentje:

huh.köszönöm.: D

igazad van és sokat segítettél :)

mostmár kezdem érteni..csak az a baj,hogy nem tudom,hogy tehetséges vagyok-e benne meg hogy szeretném is-e: D Nekem nagyon megtetszett: D majd próbálkozok : D

Köszönöm : )

2010. dec. 12. 21:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen!

Hát, a tehetség csak akkor mutatkozik meg, ha kipróbálod!

2010. dec. 13. 06:43
 4/4 A kérdező kommentje:
ez igaz: D csak még nem tudom,hogy hogy: D xD
2010. dec. 13. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!