Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Erről a festményről mit...

Erről a festményről mit gondoltok?

Figyelt kérdés

[link]

szeretném tudni, mivel tudnám javítani

2011. ápr. 24. 22:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Helló! Én vagyok a "Technikailag..."

Ha van kedved beszélgetni:

Nem a részletezés létjogosultsága ellen írtam, hanem, hogy az egész mindig több, mint a részletek. És a végén mindig a belefektetett szenvedély számít ill. hogy a kép önmagán belül egységes, hihetô világot alkosson (aminek persze a technikai tudás is feltétele).

Épp ezért szeretem a fantasyt: minél távolabb áll egy mese a valóságtól, minél jobban megáll mégis önmagában, annál inkább bejön. Mégis a fantasy-mûvek nagy részénél ezt a túlzott "bekeretezést" érzem, mintha tök feleslegesen ordítozva kommunikálnák, hogy "EZ ITT ÁM EGY FANTASY!". Ami így giccsessé teszi ôket, technikailag bármilyen jók. Persze tisztelet a kivételnek.

Szóval néha sajna át kell hugyozni a kész mûvet (elnézést a kifejezésért), bármennyi meló is volt, és egy nagy sóhajjal újrakezdeni.

De ezt nem erre a képre értem. Ez így jó, és nem biztos, hogy jobban kidolgozva jobb lesz. Majd ránézel pár év múlva, és akkor is szeretni fogod, csak másképp, mert mindig látod mostani önmagadat benne.

A mûvészetben természetesen van létjogosultsága a könnyed és az izzadtságszagú mûveknek is - nem attól függ, hogy H2-es ceruzával nyomulsz végig becsülettel minél nagyobb felületen vagy csak annyi végül a magasztos gondolatok látszata, hogy fellógattál egy széket a plafonra fejjel lefelé... Sôt az sem biztos garancia a minôségre, ha sokaknak tetszik a mûved - bár a fejlôdéshez kell a visszacsatolás.

Én meg festômûvésznek tanult, ám épp erôs alkotói válságban és idôhiányban szenvedô hivatásos grafikus vagyok. Kb. 15 éve rendszeresen kiállítok, de most megélhetésként reklámokat csinálok... sôt van talonba két teljesen felesleges rajztanári diplomám is! Kérdezz bátran :)

2011. ápr. 27. 05:05
 12/14 anonim válasza:
Szerintem tök jó lenne ez a kép csak elrontja az összhatást az hogy a lónak olyan ördögi feje van:( egyébként jó
2011. máj. 14. 14:45
 13/14 A kérdező kommentje:
milyen ló?!?!?!?!?!!?!?!?! ezen egy deka ló nincs
2011. máj. 14. 16:32
 14/14 anonim ***** válasza:

"második:

nem, nem hobby

de még mindig nem adtál értelmes indokot, hogy MI nem tetszik

és ha annyira szar vagyok, miért vagyok nemzetközi első helyezett több versenyen is? Miért van egy csomó rendelésem képekre? Miért van az előző deviantartomon többezres nézettségem?

Most mindösszesen csak egy új technikát próbáltam ki, ennyi, ezért kérdeztem, hogy milyen. és ez nem hobbi. 4 éve festek, napi 10-15 órát gyakorlok. szóval légy olyan kedves és mond el mi-nem-tetszik-benne."

Látom tudod magad fényezni. Tudod mit? Nagyon szép ez a festmény, te vagy a legügyesebb az egész földkerekségen. Úgysem számít, hogy mit írok, a lényeg, hogy nyaljak. Te önelégült kis görcs. Válaszolnod felesleges, mert nem nézek vissza többet ide.

2011. júl. 12. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!