A kottákon (Hegedű) mit jelent az a 8-as szerű alak ott a sorok felett?
Azt jelentené hogy pengetni kell???vagy ha nem akkor mi jelzi hogy a darabot xy-tól pengetve kell játszani?vagy mi jelzi hogy "innentől" vonóval kelll???
kérlek segítsetek!nagyon fontos lenne!!!ha vmit nem értetek a kérdésemen, akkor légyszives ne cikizni kezdjetek el hanem inkább kérdezzétek meg hogy mire gondolok.léghysziveeeees!!!nemsokára fellépésem lesz hegedűből és a tanárom elutazott és nem tudom hogy hogy kéne megodanom a dolgot.nem értem a kottát!!!
előre is kösz!
13/L
Jó lenne látni, hogy pontosan milyen alak, nem tudod beszkennelni a kotta megfelelő részét? Vagy csak írd meg, milyen darabról van szó.
Van egy olyan jelzés, ami azt mutatja, hogy egy oktávval magasabban kell onnantól játszani. Ez úgy néz ki, hogy egy kis nyolcas van a kotta fölött, és utána szaggatott vonal. Amíg a szaggatott vonal tart, addig egyvonalas helyett kétvonalas, kétvonalas helyett háromvonalas hangokat kell játszani. Valószínűleg ez az a jelzés neked is.
Van még egy hasonló dolog, dal signo al fine. Ez a jel így néz ki: [link]
Ilyen esetben azt kell csinálnod, hogy végigjátszod a darabot, és amikor a végére értél, visszatérsz a jelig, és onnantól még egyszer végigjátszod. Ha van 1-es, 2-es kapu, akkor persze azokat be kell tartani. Ebben az esetben a hangmagasság természetesen változatlan.
Ha egyik sem az, amire gondoltam, akkor próbáld meg beszkennelni vagy lefényképezni a kottát, hogy lássuk, pontosan miről van szó.
Hát ez a kotta a neten van de rendesen olyan mint 1 kotta várj!belinkelem:
sajnos ennél jobb nincs...legalábbis nem találtam.:/
mármint az előadási darabomról online nincs jobb kotta és ez ebben volt.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
senkit nem akarok kihasználni de nem tudtok egy jobb kottát erről a darabról? http://www.youtube.com/watch?v=x7D6vyXwVAw&feature=related
(és még csak 2 éve hegedülök...)de ez a francia darab annyira magával ragadott és már legalább 1 éve szeretmném megtanulni szépen elhegedülni... :( de sajnos ez nem akar összejönni :( :( aki tud attól nagyon szépen kérem hogy segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!