A Gellért-hegyi Szabadság-szobor Budapest egyik jelképe, felemelt kezében pálmafaágat tartó nő alak, Kisfaludi Strobl Zsigmond 1947-ben elkészült alkotása. Én úgy tudtam, hogy nemzetünk jelképe. Te nem így gondolod?
Ma arról beszélnek, hogy kicserélik a szobrot.Megkoronáznák a Gellért-hegyet, VAGY
2011-03-08 15:44:00
Budapest - Szűz Máriára cserélné a Gellért-hegyi Szabadság-szobrot egy alapítvány, ehhez kért segítséget Schmitt Pál köztársasági elnöktől.
Bakk István, a Bakk Endre Kanonok Alapítvány elnöke szerint ideje szakítani a kommunista múlttal, és így nincs helye a szovjetek beérkezésének emléket állító, pálmaágat tartó női alaknak Budapesten.
A legújabb tervet Kuba Gellért építészmérnök készítette el. Ő egy a Szent Koronát formázó, 50 méter átmérőjű kilátót látna szívesen a főváros fölé magasodó meredek domboldalon.
szerintem maradjon.
a "korona-kilátó" meg egyenesen agybeteg ötlet.
Én bődületes marhaságnak tartom az egészet. Tegnap a tévében volt róla szó, a hajam állt égnek, és remélem, csak elképzelés marad.
Mindenki menjen a büdös fenébe, aki ebben is kommunista jelképet lát. Ez a Szabadság-szobor!!! Nem Lenin áll ott pálmaággal. Engem valahol az is bánt, hogy (lehet érte elítélni) április 4.-ét nem ünnepeljük. Végül is vége lett Magyarországon a háborúnak. De nem ünnepnap, mert jöttek az oroszok. Szerintem meg a háború végét minden ország ünnepli. Jó, ne legyen felszabadulás ünnepe, lehetne a béke első napja. Nem az a lényeg, hogy nem bombáztak, ágyúztak, lövöldöztek?
Ha csak elképzelem a koronát a hegyen, és lezsibbadok, mert ronda.
Minden fővárosi képen ott a Szabadság-szobor. Tessék őt békén hagyni.
Az már egy másik kérdés lenne, hogy mibe kerülne ez az országnak? Ha nem lesz államadósság, és olyan színvonalon él a magyar, ami ma elképzelhetetlen, felőlem rakhatnak koronát a Parlament tetejére is, de ne a szobor helyére.
Ez már megint egy olyan ötlet, aminek nem lenne kézzelfogható pozitív hatása a magyar lakosság életére. Külsőség. Nem ezzel kellene most elsősorban foglalkozni.
Másrészt erről ne egy akármilyen alapítvány akarjon dönteni, meg követelőzni.
(Harmadrészt, ezt ne vedd magadra, csak egy megjegyzés, hogy a Blikk és hasonló források akármilyen kérdést komolytalanná tesznek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!