Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért olyan népszerűtlen a...

Miért olyan népszerűtlen a Zabhegyező című alkotás?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 12. 21:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
80%

Az lehetett volna az értelmes kérdés esetleg,hogy:

Mitől ilyen híres regény a Zabhegyező?

Na ezt én sem értem.Nagyok voltak talán az elvárásaim a hírneve miatt,aztán olvasáskor bizony csalódtam.Nem utálom,csak nem fogott meg igazán.

2011. ápr. 13. 18:54
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Salinger egy sajátosan elidegenedett típust teremtett Holden személyében, ami mintegy megelőzi a beat-eket (Keruac, Kesey, Borrough, Ferlinghetti, Ginsberg, Corso stb). Halála táján egy ratyi epigon meg is próbálkozott megírni az öreg Holden sztoriját... Egyébként Salinger novellisztikája és ennek magyar recepciója kitűnő!
2011. ápr. 19. 01:46
 13/13 anonim válasza:
100%
Régi kérdés, de valaki itt is említette,hogy "sivár, személytelen mű" ez abban igaz, hogy Holden nem nyílik meg az olvasó előtt, az egészet múltidőben meséli el, miközben a jelenben folynak a történések(legalábbis az eredeti angolban). Viszont remek korrajz és jól mutatja egy felnőtté válástól rettegő magányos fiatalember világát.
2014. dec. 7. 02:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!