Miről szóljon egy szerelmes vers?
Te jóó ég :D
BlackSword: azért ezt Te sem gondolhatod kmolyan... Ez alapján egyetlen költő se lenne, hiszen valamikor mindenkinek el kell kezdeni, senki sem születik három kiadott verseskötettel! Persze, hogy nem lehet "költő", ha még nem írt egy verset se (amit viszont nem is tudunk), na de attól még miért ne írhatna? És mi baj van a rövid, összecsengő végő sorokkal?
És a kérdezőnek: én a helyedben mostmár "csakazértis" megírnám azt a verset, persze a barátnődnek azért tudom nem így megy :D Szerintem is próbálj meg olyan dolgoról írni, amiket mindketten átéltetek, amikről közös emlékek juthanak eszébe.
Hopsz a legvége lemaradt: Sok sikert hozzá!
15/L
Kedves 15/L!!! Persze hogy nem születik egy költő sem úgy, hogy van három kiadott kötete, és valahol mind elkezdi... DE... És ezt már itt is leírtam, hogy ha valakinek van tehetsége, akkor nem kérdezi meg, hogy mit írjon... Mert tudja, mert van tehetsége... És a vers nem rövid összecsengő végű sorok egymásutánisága... Az rímfaragvány... És nem szabad összekeverni a verssel, mert nem az...
Bár én eredetileg nem ezzel a célzattal írtam, amit írtam, hanem tényleg jó szándékkal, de úgy látszik nem tudtátok értelmezni, és csak ezt tudtátok belőle levonni...
De tudod mit kedves kérdező!!! Én nem vagyok konok, velem lehet(ne) beszélni... Rakd fel ide, és mondjon ítéletet a nagyérdemű... Én őszinte leszek, ha tetszik azt is meg fogom mondani... Ha nem, azt is... És indoklok is...
NA???
Az eredeti mondandóm az lett volna, és most neked is leírom külön, és tényleg jó szándékkal: Hogy ha már személyes ajándékot akar valaki, akkor tényleg legyen személyes az ajándék... És ne egy olyan valami legyen, ami nem köthető hozzá...
Hol ebben a kötekedés???
De jó: Lássuk a medvét... Lehet bizonyítani... Tegyen fel ide a kérdező egy verset... Nem olyan nagy dolog összerakni egyet...
Először is semmi közöm a bölcsészethez... És én vagyok a sznob, aki a görög szerkesztett költészetet sem tartom költészetnek... Nem baj... Inkább az építészethez van közöm... Beza... Azt tanulom... És láttam olyan "alkotásokat" amik ugye mindenféle kreativitást nélkülöztek, akár rajz, akár modell formájában... Szerintem Te is fogtad volna a fejedet tőlük...
Az, hogy mi a művészet, ebben egyetértünk, talán én magam sem fogalmazhattam volna meg másként... De akiben nincs hajlam, az miért csinálja???
És Te is csak pusztán azért jöttél, hogy beszólj most pl. nekem... De ok... Én legalább kifejtettem az érveimet... De Te hol???
Nem mindenki költő... És ezzel semmi gond... Én minden embert tisztelek... Bármelyik szakmát lehet művészi szintre emelni... És biztos van valami, amiben a kérdező is jó... Én csak azt nem értem, hogy akkor miért nem abban alkot???
Kedves Dr. Strangelove!
Bagoly mondja verébnek, hogy sznob. Nem ismered a bölcsészeket, mégis ítélkezel egy (nem is biztos, hogy bölcsész) sznob alapján. Nem ismered az irodalomtörténetet, mégis ítélkezel költőkről, írókról. (Ha ismernéd, tudnád, hogy nem volt több a félrecsúszott életűek aránya, mint bármely más rétegben, szakmában - ahogy neked tetszik.)
"És takarodj a picsäba te begyöpösödött barom..." - a sznobságot illetően egyetértünk, de azért prolinak sem kell lenni...
Nagyon is jól ismerem az írók és költők életét.
Kinek élete és gondolatai a biztos boldogság és nyugalom tengerén tutajozik a botrányok viharaitól messze sodorva, igazán alkotni sosem kész!
Így biztos vagyok benne, hogy a nagy költők 90%-ának az élete nem volt fenékig tejfel. Az hogy meg ki mit hisz el a tankönyvekből az az egyéni problémája. Én nem hittem el sosem a sok bárgyú hazugságot amit összeírogattak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!