Elsődlegesen is a lányok válaszát várnám!Lányok,ha kapnátok egy szerelmes verset egy sráctól,mi tetszene nektek,mi szerepeljen benne (miről szóljon)Én még nem írtam verset,de szeretnék valentinnapra a barátnőmnek írni és átadni egy plüssmaci mellett!2,5 éve vagyunk együtt!Kérlek segítsetek.Versszűz vagyok!!! :-D
Én értem kérdező... De ez akkor is olyan mű... Tehát nem Te vagy... Nem lenne meg az a felhangja, hogy magadból akarod adni az ajándékot... Szrintem erőltetett lenne... Én segíteni szerettem volna, csak sajnos támadásnak lett érzékelve... Félig talán az én hibám is, mert lehet rosszul fogalmaztam...
Az lett volna a lényeg, hogy ne azért ne írj verset, mert nem értesz hozzá, hanem azért, mert az nem Te vagy... Biztos van valami, amiben Te vagy otthon, és jobban jellemző rád... És ha abból alkotnál valamit, akkor nem egy hideg valami lenne, hanem egy "darab" belőled, amely jobban személyessé tudná tenni az ajándékodat mindenféle jelzős szerkezetnél... Mert ha valóban személyes ajándékot akarsz adni, akkor az valóban szóljon Rólad/Rólatok...
2011. febr. 11. 10:28
12/29 anonim válasza:
Istenem!
És honnan tudja, hogy nem jó költő? Nem olvastam végig az összes kommentet, de én azt szűrtem le, hogy még nem próbált meg verset írni. Ha nem így van, akkor ezt a hozzászólást ne is vegyétek figyelembe.
Meglehet, sőt, szerintem képes jó verset írni. Nem tudom, csak úgy érzem. Viszont ha nem is lesz olyan színvonalú, a szerelmed biztos értékelni fogja, hogy legalább szakítottál rá időt. Én biztos a fellegekben érezném magam, ha a barátom verset írna nekem. Szóval hajrá!
2011. febr. 11. 12:50
13/29 BlackSword válasza:
Nem fogom felkapni a cukrot... Általában nem vagyok az a típus... De mint tudjuk: a tehetség kijön, ha van... Benned pedig nincs, mivel a téma megválasztásánál elakadtál... ergo nem is leszel majd híres költő, akinek majd pont én fogom megvenni a köteteit... Ha így állna, akkor nem koncepció verssel kezdenél... ez nem vers lesz, ha írsz, hanem a vers megerőszakolása...
De miért kötekedsz??? Miért nem lehet elfogadni egy jó szándékú jó tanácsot???
2011. febr. 11. 15:58
14/29 anonim válasza:
BlackSword! Te vagy, aki kötekedsz. Mindenkinek szíve joga versbe foglalni az érzéseit. Hogy mi mennyit, azt bízd ránk, irodalmárokra. Én inkább örülök, ha valaki egy ilyen szándék miatt közelebb kerül a versekhez.
2011. febr. 11. 20:15
15/29 anonim válasza:
Jav.: Hogy mi mennyit ÉR...
2011. febr. 11. 20:16
16/29 BlackSword válasza:
Te irodalmár... Egy egyszerű szöveget nem vagy képes értelmezni... Itt kezdődött az egész... Azt mondtam, és leírom újra, mert biztos én nem tudok fogalmazni: Ha valaki nem költő, mint pl a kérdező, akkor nem a vers a legjobb személyes ajándék, mert mivel nem költő, éppen ezért nem is a versek állnak hozzá/a személyiségéhez a legközelebb... Ergo biztos van valami, ami a közelebb állna hozzá, és akkor miért nem abban a témakörben/foglalatosságban keres valamit... Erre Te ugrassz a nyakamnak, hogy miért mondok ilyet... Itt pont Te vagy az aki nem akar segíteni... szóval ne álszenteskedj...
2011. febr. 11. 22:21
17/29 anonim válasza:
Ez már nevetséges!
Már bocs.
2011. febr. 12. 09:34
18/29 A kérdező kommentje:
Tulipánfa védelmébe állok,mert nem ő az aki nem tud fogalmazni,hanem te BlackSword.Neked kellene visszamenned általánosiskolába nyelvtanórára járni!Az h ki mit szeretne megtanulni,ahhoz meg közöd nincs.Ide a kommentekhez meg ne azért járj fel,h a másik kedvét elvedd!Nekem pl. nem sikerült elvenned. :-D Ha vki,vmit meg akar tanulni azt meg is fogja!De addig,míg nem kezdem el,honnan tudod,h nekem nem menne-e a vers írás!Abban igazad van (azért érzem magamat annyira műveltnek),h az nem vers ha csak (a te szavaiddal élve) jól cseng a vége!
2011. febr. 12. 12:01
19/29 BlackSword válasza:
Hogy honnan is tudom: Egyszerű... Elég rendesen körbe vagyok véve művészekkel... És még egyiktől sem hallottam olyan kérdést, hogy miről szóljon egy műve... Ha van valakinek tehetsége, akkor az így is, úgy is kijön... Mert a tehetség utat tőr... Másodrészt meg lehet tanulni bármit, de attól az még nem lesz valaki tehetség, hogy ismer egy csomó szabályt... Az vagy csak szerkesztett valami lesz, vagy egy teljesen megerőszakolt mű...
2011. febr. 12. 13:24
20/29 anonim válasza:
Én is körbe vagyok véve művészekkel, és egyiktől se hallottam, hogy ne írjon/fessen/komponáljon, aki nem író/festő/zeneszerző. Többet nem vitatkozom.
A kérdezőnek sok sikert a versíráshoz, és sok boldogságot a szerelemben!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!