Szerintetek ez szerelmes vagy nem szerelmes vers?
Nem tudod elvenni a kedvem...
Kicsi a sors, de erős.
Kicsi a pohár, hát kell,
hogy újra tölts.
Kicsi a föld és kicsi az ég.
Kicsi vagy te is, ja és
kicsi vagyok én.
De az asztal alatt két perccel,
A hajnal jön, ki ránk tercel.
Csak felpofoz az utcára,
S mi ordítunk a világba, hogy:
Refr.:
Aki lent volt, lehet fent,
Mert ha zene szól itt bent,
Nem tudod elvenni a kedvem.
Ami szép volt, lehet még szebb,
Kevés az éjszaka, nem elég.
Kevés a hajnal, ha fényt kap
a vágy, s elég.
Kevés a mámor, kevés a vér.
Kevés az idő, ja és kevés a tér.
Az élet itt a halállal játszik,
Ma kísért, holnap majd szólózik.
Csak felpofoz az utcára,
S mi ordítunk a világba, hogy:
Refr.
Aki lent volt, lehet fent,
Ami szép volt, lehet még szebb,
Nem kifejezetten. A második versszakban ugyan megjelenik a szexualitás, de a fő mondanivaló szerintem az 1. sor, hogy "Nem tudod elvenni a kedvem". Akármi történik az illető akkor is talpra áll és örül, szórakozik és csak azért is megmutatja a világnak, hogy így is lehet. Nagyon kiérződik belőle a dac.
Bele lehetne magyarázni, hogy pl. az exbarátnő "nem tudja elvenni a kedvét", de szerintem akkor sem szerelemes vers, inkább olyan odamondogatós fajta. :D
Az elsőnek igaza van.
Szerintem csak az tudja, hogy miről szól, aki írta, de ettől függetlenül mindenki "azonosulhat" vele, ergo azt képzelsz bele, amit akarsz, mert kb. mindenről szólhat.:D
Huhh...
Hát, ahogy látom, elég katasztrofálisan fogalmaztam.xD Remélem, azért érthető.:D
Mentségemre szóljon, hogy nem aludtam valami sokat.xD
Nekem ez az egyik kedvenc dalom, szövegét Novák Péter írta.
Nem az a tipikus szerelmes, szakítós dal, sokkal inkább vagányabb, és ahogy feljebb is írták, odamondogatós :)
Bár ha megnézzük, ezt a dalt kiadták egy olyan válogatáslemezen is, aminek az a címe, hogy "legszebb szerelmes dalok" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!