Hány évig volt távol János vitéz?
Nem tudom, de
1. János Vitéz még mindig "távol van", ottragadt Tündérországban Iluskával, szóval...
2. ez nem regény.
Mégiscsak el kéne olvasni, nem?
Nah most... Sztem nem muszáj mindenbe belekötni...
Kb. 5x olvastam a János vitézt, csak most így konkrétan nem ugrik be, hogy hány év után tért vissza és tudta meg h Iluska meghalt.
Másrészt pedig, igazad van valóban nem regény, gyorsan írtam a kérdést és nem figyeltem. De nem muszáj kötekedni.
Harmadrészt pedig vhogy így a vizsgaidőszak kellős közepén nincs igazán időm arra, h ezt elolvassam.
Negyedrészt pedig a hasznos kommenteknek jobban örülnék... Köszi.
Jaj, nyugi. :)
Feltúrtam az egész netet olvasónaplókért, de egyikben sem írják. Innentől kezdve tényleg senki nem fogja tudni megmondani, csak ha elolvassa. Én úgy tanultam, hogy az idő követhetetlen és nem valós, csak arra találtam utalást, hogy a hazatérést megelőző rész óta negyedév telik el, illetve hogy összesen több év, mert a falu lakói megöregedtek, felnőttek közben.
Szívesen elolvasnám, de nekem is viszsgaidőszakom van, sajna. :)
Megtalálta Iluskát Tündérországban, az azt jelenti, hogy ő is meghalt, te hát a visszatérés...hmm..
Olvasd inkább el !
2. vagyok
A harmadik nem mond butaságot, egyes olvasatokban lehet úgy értelmezni a művet, hogy Jancsi belehal az elvesztett szerelem miatti fájdalomba, és csak így jut Tündérországba. Ez egy ilyen depisebb verziója a műelemzésnek, egyértelmű, hogy nem bombázzák ezzel a kisiskolásokat, őnekik úgy kell tanítani, hogy Tündérországban vannak. :)
Ha az idő kérdését feltették valamilyen dogában a kicsiknek, akkor nyilván az a válasz rá, hogy nem lehet meghatározni az eltelt időt, csak annyit lehet tudni, hogy sok év. Azt hittem, tőled mint egyetemistától várják a megoldást, de főleg ha ezt kisiskolásoknak kellene megállapítani, akkor majdnem 100%ra veszem, hogy nem konkrét számot várnak :)
Csakhát szegénykém teljesen kétségbeesett, h erre vajon mit lehet írni. :)
Igen, tényleg lehet így értelmezni, ha végiggondolom, de sztem ez már a belemagyarázás kategória, viszont végülis felesleges erről komolyabb vitát nyitni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!