Pilinszky János versei - Vélemény?
Figyelt kérdés
2011. jún. 13. 10:26
1/9 anonim válasza:
Szeretem, és főleg ahogy a költő előadta őket.
2/9 anonim válasza:
Kell hozzá kor és egy kis élettapasztalat, hogy megszeresd, az biztos. Én gyakran olvasgatom őket.
4/9 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd hogy miért szar? - Nem azért kérdezem mert fel vagyok háborodva, valóban érdekel.
2011. jún. 13. 14:00
5/9 anonim válasza:
Nagyon jó versek. Rendkívüli szókincs jelenik meg bennük, illetve komoly - tiszta hit, és szelídség. Nem a szépségre törekszik a költő, hanem megélt hittének felmutatására, mindazzal amit neki ez a hit adott, ám arról is beszámol amit e hit miatt veszített. Olyan ember költészete ez aki éppen csak érintette lábujjhegyével a földet, mert rendületlenül az égbe vágyott. Néha persze megjelenik az egyszerű örömökre való nyitottság hiányának szomorúsága is. Természetesen nehéz költészet és közönséges lelkülettel (mondhatni "szaros" szívvel) lehetetlen megközelíteni.
6/9 anonim válasza:
Szabó Balázs a Szabó Balázs Band-ből megzenésített pár verset. Érdemes meghallgatni!
7/9 anonim válasza:
Kamaszkoromban fedeztem fel, a KZ Oratóriumot még elő adtuk a barátaimmal egy versenyen. Meghatározó volt az életemben, amolyan "katarzisos", de már elég régen vettem elő a verseit.
8/9 anonim válasza:
Szeretem őket! 1. és 5. válaszolóval egyetértek! Átható, ahogy előadja a verseit.. Most nem fogok magyarázatokba... Viszont ezt az interjút ajánlom megnézni, ha a versei megfogtak.
Először Yonderboi hangjátékán keresztül jutottak el hozzám az első versek tőle. Ennek a címadója ugyancsak egy Piliszky-vers címe, de más költők versei is szerepelnek benne. Nekem a kedvenc részeim belőle a Pilinszky-versek (Aranykori töredék, Egyenes labirintus, Terek), és a Szép Ernő írta Ne higgy.
http://www.youtube.com/watch?v=FJUWZpRZmSE&feature=related
(Itt csak a részlet az Egyenes Labirintus verssel : http://www.youtube.com/watch?v=ujyyZ8vydF8)
9/9 anonim válasza:
az interjú linkje lemaradt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!