Ki a nagyobb költő, Arany János vagy Kosztolányi Dezső?
Hát ,tudod itt mindenkinek a saját véleményére kell támaszkodnia.
A tankönyvekben ,és a köztudatban ,eddigi meglátásom szerint, Arany Jánossal sokkal többet foglalkoznak.De nekem például a Petőfi Sándorka Kosztolányitól egyik személyes kedvencem. .
Szerintem olvass el egy pár verset mind a kettőtőtöl.
Pedig összehasonlíthatatlanok! Törődj bele...ez olyan, mint pl melyik a finomabb gyümölcs: körte vagy alma?
Mégis, hogy gondoltad az összehasonlítást, 1 Kosztolányi-novella ér 2 Arany-verset, vagy hogy? O.o
Én személy szerint Arany Jánost szeretem jobban, a balladái csodálatosak, Kosztolányi valamiért távol áll tőlem, de nem tudom, mi az oka...
Előző Kosztolányi Dezső költő, műfordító ->és<- novellista.
Tehát nem rossz a kérdés, csak én nem arra válaszolt direkt a novellákkal az előbb sem.
Vannak erősen vitathatóak, de annak ellenére hogy Kosztolányi fan vagyok és elég semleges a viszonyom Arany-hoz. Sajnos azt kell hogy mondjam Arany János.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!