Kiadóktól kaphatok visszajelzést?
Figyelt kérdés
Lassan-lassan összegyűlik egy nagyobb mennyiség versekből, és egyszerűen furdalja az oldalam a kíváncsiság, hogy mások mit gondolnak róluk. Honnan kaphatnék szakmai kritikát? Ha elküldöm kiadónak, elolvassák, és véleményezik? Esetleg helyi irodalomkedvelőket, könyvtárat érdemes megkeresni? Kihez forduljak?febr. 22. 22:38
1/4 anonim 

válasza:

Nem, egy kiadó nem foglalkozik véleményezéssel, ahogyan egy könyvtárban sem ezzel foglalkoznak. Keress irodalmi klubokat és közösségeket a való életben és/vagy online, ott tudsz hasznos visszajelzést kapni másoktól.
2/4 anonim 

válasza:

Küldd be a pár legjobbat egy folyóiratnak, akkor némi véleményt is kapsz és ha jól sikerült akkor megjelenhet.
Amikor én küldtem kiadóknak, alig pár jelzett vissza, a nagyja azt hogy nem adják ki, egy-kettő érdeklődött, de ezeknél ki kellett volna fizetni...
3/4 anonim 

válasza:

Versek leáldozóban vannak, akármilyen rossz is hallani ezt.
4/4 anonim 

válasza:

#3 mindig is szubkultúra volt, persze amikor nem minden majom a tiktokszot sikálta, akkor több idő és agykapacitás maradt mások remekelésének befogadására is, egészen biztosan. Az ilyet nevezik a lóvéagyúak stabil rétegigénynek. Ha eljut azokhoz, akikben megmozgat valamit, és ha van hol rácuppanni egy csatornára vagy valamire, hogy ne vesszen szem elől, akkor idő és munkakedv kérdése a kimondottan jó adag szükséges szerencse mellé, hogy jusson valamire az ember. Ez a szerencse oldal érdekes egyébként. Legtöbbször elég, ha a személyiségeddel "szerencséd" van (pl mert jól formáltad évek alatt), és ha kitartóan próbálod a szerencsédet, miközben csomót fejlődsz nemszeretem dolgokban is, akkor azért fel tud jutni P=1 közelébe a termőre fordulás valószínűsége. Ezt nem úgy értem, hogy dől a steksz (bár miért is ne amúgy), inkább az önjáróság, teljes idejű művészélet gyakorlati képbe kerülését nevezném fordulópontnak. Ami most marhára messze van, ahogy bolond volt osztálytársaidtól is nemrég még lehetetlen távolságokra volt a mai komolykodásuk a szakterületükön, mégis mi mindenre volt elég a cseperedők kissé sztochasztikus szorgalma is, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!