Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Fekete alapra festeni?

Fekete alapra festeni?

Figyelt kérdés

Nem túl régen próbálkozom festéssel, leginkább akril illetve tempera, amivel kisérletezek.

Most karácsonyra szeretnék valami éjszakai képet létrehozni, ahol az utcai fények lényegesek, és meg akarnám próbálni fekete alapra festeni.

Most még csak a színekkel próbálkozom, melyik milyen lesz, de nagyon nem az jön át, amit terveztem.

Segítséget szeretnék kérni, milyen általános szabályok vannak, amikkel jobban tudom azokat a szineket áthozni, ami az elképzelésem.

A segítséget köszönöm.

(Ha lehet, egész részletesen írjatok, mert még nem igazán van gyakorlatom a festésben, köszi)

#Fekete alap #kép festés #akril tempera
dec. 17. 21:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Festeni tanulni csak a gyakorlatban lehet. Keress szakkört, ahol tanulhatsz.

A legtöbb helyi művelődési házban működik.

dec. 18. 05:15
 2/10 A kérdező kommentje:

Szakkör errefelé nincs, söt müvelödési ház sem.

Éppen ezért kérek segítséget!

dec. 18. 08:20
 3/10 anonim ***** válasza:

Számtalan videó van ebben a témában. Csak rosszúl használod az internetet s ide írsz google helyett.

"Festés fekete papírra" írd be angolul. Nem kevés vidi látható.

dec. 25. 10:51
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi, jó ötlet, eddig magyarul próbáltam keresni valamit, de az angol valószínüleg hasznosabb
dec. 25. 15:01
 5/10 anonim ***** válasza:

Magyarul nem sok ilyen videó van, de angolból Dunát lehet velük rekeszteni.

Egyébként nem mindegy milyen festékkel gondolod ezt kivitelezni. Akrillal kb mindegy milyen színű az alap, mert fed a világos a sötéten. Tempera is okés lehet, de azzal óvatosabban kell, mert visszaoldódik. Akvarell fehér papíron működik legjobban, ott minden réteg csak sötétít.

Ha nagyon kezdő vagy, nem javaslom hogy fekete alappal kezdj. Előbb szerezz gyakorlatot a festék kezelésében és a színkeverésben. Majd jövőre lesz elég gyakorlatod a sötét háttérhez, ha egész évben gyakorolsz rendesen.

dec. 25. 18:32
 6/10 A kérdező kommentje:

Eddig temperát meg akrilt használok, meg fehér alapot. A szineket általában keverem, a pontosabb árnyalatok miatt, kb 2-3 éve foglalkozom jobban a festéssel.

Most kaptam egy fekete blokkot, és eléggé másnak tünt, mint a fehéren.

De tényleg köszi még egyszer az angol oldalak ötletét, néha a legegyszerübb nem jut az ember eszébe.

Kellemes karácsonyt kivánok neked, meg még egy szép estét.

dec. 25. 18:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Milyen fekete blokkot kaptál? Sima papír, vagy karton, esetleg akvarellpapír? Mert a fekete papírra legtöbbször fémes festékkel szoktak festeni (metallic, iridescent, interference kulcsszavakkal keress rá; arany, ezüst és más csillogós).

Egyébként ha rétegekben tudsz gondolkodni, nem gond fehér lapra megfesteni az éjszakai tájat és rá a fényeket.

dec. 25. 21:48
 8/10 A kérdező kommentje:

Akvarellkarton

Fehér lapon boldogulok, csak ez ismeretlen terület, más, mint amire számítottam, de legalább tudok kisérletezni, szeretek újabb dolgokat kipróbálni.

dec. 25. 21:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Talán tavaly ment nagyot a YT művészsarkában a fekete akvarellpapír, emlékeim szerint a legtöbben a fémes, csillogós, gyöngyházas színekhez használták. Azok általában sokkal szebben kijönnek a fekete háttéren. Ilyesmi tutorialt vagy demót biztosan találsz.

De nyugodtan próbálj ki mindent, aztán meglátod, neked mi tetszik. Én szeretek nem-fehér lapra dolgozni, de általában valami közepes árnyalatot részesítek előnyben (bézs, szürke, kék, zöld), feketét nem nagyon szoktam használni.

dec. 25. 22:21
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket.

Elvileg én sem szeretem a csillogós képeket, nem igazán az, amit szeretek.

Ezt még fogom próbálgatni, de egyelöre nem úgy tünik, hogy a kedvencem lesz.

dec. 26. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!