Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ezt hogy oldjam meg mit...

Ezt hogy oldjam meg mit csináljak? Vegyem ki az iskolából?

Figyelt kérdés

Van egy tíz éves lányom.

Beiratkoztunk zene iskolába.

Megkaptuk ma az óra beosztást.

Hétfőn és szerdán háromtól négyig van az óra, csütörtökön pedig kettőtől háromig.

No most mi egy kis faluban lakunk, férjem dolgozik, nekem jogsim nincs.

A városban lennének az órák.

Az óráknak az iskolában vége van neki fel kettő előtt, így kedden és csütörtökön másfél órát kellene várnia amíg kezdődik a furulyaora.

Csütörtökön pedig a furulya előtt egy órát, és utána is egy órát a buszra, amivel haza tud jönni

A rendes suli és a zeneiskola kb 10 percre van egymástól

A városban nincsen senki akihez addig elmehetne, szóval kint kellene várni neki valahol.

Nem tudom mit csináljak.

Szívem szerint kivennem a zeneiskolabol, mert most még oké, hogy várakozni kell, de télen hol fog várakozni a hidegben?

Ráadásul sötét lenne mire hazaér.

És egyedül nem szeretném ha szurkuletben mászkálna.

Én sem tudok bebuszozni hozzá, mert a kisfiammal vagyok itthon jelenleg.

A másik felem azt mondja, hogy ne vegyem ki, mert megy neki a furulyazas, nagyon ügyes, bonyolult kottákat tud furulyazni.

Ti mit tennétek...

szept. 4. 19:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Egyszer pedig szerintem reszkírozd meg, hogy nem alszik a kicsi és bementek együtt. Térképezzétek fel a környéket, a zeneiskoláét és a szóbajöhető útvonalakat a buszmegállóig. Csak találtok ott valami lehetőséget, ahol a kislány el tud tölteni egy kis időt. Kávézó, könyvesbolt, meki vagy hasonló, városokban szoktak ilyenek lenni. Ha vidéki busz és a pályaudvarra kell kimenni, ott szokott lenni fedett váró, nem a legjobb, de legalább nem ázik meg. Buszmenetrend, pláne a távolsági, általában vacak és nincs kőbe vésve, szóval valami olyan hely kell, ahonnan hamar odaér a megállóba, ha mégis előbb odaér a busz (ha nem végállomáson száll fel). Esetleg egy csoporttárs anyukáját megkérni, ha van, akiért érte mennek? Gondolom nem minden gyerek jár egyedül busszal, biztos van, akit kísérnek vagy felveszik autóval.
szept. 4. 23:44
 12/28 anonim ***** válasza:

Ekkora gyereket tilos így őrizetlenül hagyni!!!

Tanulhat mostantól magától otthon, ha már elkezdte. Vagy online óra sem lehetetlen.

szept. 5. 01:05
 13/28 A kérdező kommentje:

10, ő akart járni, én beirattam, fogalmam sem volt róla, hogy mikor lesznek az órai.

Tegnap kaptuk meg az elsosztast

12, szerinted én annyira egyedül akarom hagyni?

Pont ezért kértem itt tanácsot, hogy ki mit tenne a helyemben.

Nem kioktatast kértem, nem vagyok hülyegyerek, tudom, hogy nem koszalhat egyedül a városban.

Online órát nem vállalnak, és egyedül hiába fog tanulni, ha nem lesz róla papírja, hogy rúd furulyazni

Furulya után nagyon szeretne fuvolazni tanulni, sebez csak úgy lehetséges, ha két évig furulyat tanul.

szept. 5. 05:36
 14/28 A kérdező kommentje:
Bocsi, egy csomó szót elírtam.
szept. 5. 05:41
 15/28 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de kis faluba költözni, gyerekekkel, úgy, hogy annak a szülőnek, aki a gyerekek logisztikáját intézni tudja, se kocsi, se jogsi, az kicsit meredek. Nyilván nem tudjuk a részleteket, de a lányod legalább 3 éve iskolás már, ennyi idő alatt te is letehetted volna a jogsit, hiszen fixen számítanod kellett arra, hogy bármi külön foglalkozás csak a városban lesz, kis falvakban nemigen, illetve bármit elintézni is csak a városban lehet, valószínűleg nem akkor, amikor a busz jár.

A megoldási javaslatok: 1) a gyerek egy üres teremben/folyosón/portán leckét ír az egy-egy órás lukakban és igyekszik nem annyira belemerülni, hogy elfelejtkezzen a buszról. 2) Megkérsz valakit, aki beszáll a fuvarozásba, osztálytárs/csoporttárs/kisbarátnő anyukáját-apukáját, akik amúgy is egy irányba mennek a gyerekeddel (nyilván mivel rendszeres, ajánld fel, hogy fizeted a benzint, vagy kompenzáld valahogy máshogy a segítséget). 3) Mész vele, a kicsi meg megtanul útközben aludni. 4) A férjed másik munkát keres, amivel olyan beosztása lesz, hogy be tud szállni a fuvarozásba. 5) Erre az évre kiveszed a gyereked, gyakorol otthon magától, te leteszed a jogsit, vesztek egy autót neked és a következő tanévtől tudod hurcolni a gyereket és így járhat megint zeneiskolába. 6) átiratod egy olyan iskolába, ami abban a városban van, ahol a zeneiskola, reggel eljuttatod oda, zeneiskola után meg érte mész busszal, talán így kevesebb a kieső idő, illetve jobban ki tudja használni, mert maradhat a napköziben leckét írni amíg nem kell mennie a zenesuliba. Több variáció nem jut eszembe, de szerintem ezeket már te is lezongoráztad magadban.

szept. 5. 10:56
 16/28 A kérdező kommentje:

15, a lányom már 5.eve jár iskolába, de eddig a falubeli iskolába járt, ahol nem kellett autózni

A másik, hogy nem csinálok jogosítvanyt mivel rettegek tőle, sőt, ha más vezet akkor is félek.

A harmadik, a kérdés szempontjából nem lényeg, hogy miért élünk falun.

Sok jó tanácsot kaptam, mindegyiket megfontolom, talán nem is olyan szörnyű a helyzet így most már, mint először gondoltam.

Köszönöm.

szept. 5. 11:02
 17/28 A kérdező kommentje:

15 még annyit, hogy a két iskola egy városban van, le is írtam, hogy kb 10 perc távolságra van egymástól.

Nem az oda jutással és a hazajutassal van a gond, szerencsére jár busz, hanem az idopontokkal. A kieső másfél és egy órával van a gond, hogy akkor hol legyen a gyerek.

szept. 5. 11:05
 18/28 anonim ***** válasza:
Akkor meg végképp nem értem, mire fel ez a pánik. A gyerek tanulószobán marad a zeneiskola előtti lukban és megírja a leckéjét. Zeneiskola után meg, ha egyedül kell hazamennie a falutokba busszal, vagy marad a zeneiskola épületében és addig olvas, leckét ír, telefonozik, vagy visszamegy a rendes suliba és ott teszi ugyanezt, vagy, ha ez nem lehetséges, kimegy a megállóba és olvas a padon, rossz időben meg beül a váróba, vagy valami pályaudvar melletti büfébe.
szept. 5. 11:16
 19/28 anonim ***** válasza:

Ha szívesen csinálja, járjon nyugodtan.

A mi zenesulinkban a gyerekek sokszor írtak leckét, tanultak a közismereti órákra, vagy egyszerűen beszélgettek, barkochbáztak. Óra előtt, és után is lehettek az aulában, amíg értük nem mentünk, vagy nem indult a buszuk.

szept. 5. 16:20
 20/28 anonim ***** válasza:

Túldramatizálod a helyzetet keményen... Ha a gyermek akarja csinálni nem fogja zavarni az a kis idő. Emellett bemehet mindegyik intézménybe is... és feltalálja magát...

Én pl az ilyen "potya" időket barátokkal, lecke írással vagy sporttal ütöttem el. Ha meg kaptam új könyvet, akkor olvastam. Manapság meg telefonon simán elpötyögik az életüket is... Nem azon kell aggódni, amin aggódsz, hanem annak az időnek a minőségi kitöltésén.

Ennyi idősen nem aberált a gyerek. Nagyon is okosak tudnqk lenni, lehet velük értelmesen beszélni. Kisbabád volt ugyan anno... De az az időszak elmúlt. Fogadd el, hogy felnő és egy kisemberrel kommunikálsz, élsz együtt.

Beszélgess vele... Ne nézd le, csakmert a te pici babád. Félteni se kell csakmert lesz egy kis szabad ideje...

Vannak 10-12évesek akikkel sokkal jobban lehet kommunikálni, mint egyes degenerált felnőttel.

Kérdezted az ő véleményét, mint emberét? Neki is biztos van. Kezeld emberként a gyerekedet! Beszélgessetek bakker...

szept. 8. 02:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!