Elolvasod a versemet? đ„ș Mi a vĂ©lemĂ©nyed?
BĂĄrmilyen kritikĂĄt szĂvesen fogadok,Ă©s köszönöm,ha elolvasodâ€ïžâșïž
(Ezt egy sz@r idĆszakomban Ărtam egy pĂĄr hĂłnapja)
Jöjj el értem halålomnak
sebes szĂĄrnyĂș angyala/
Fåradt vagyok,S gyötör engem
mindenféle nyavalya/
*
MagĂĄnyomban, bĂĄnatomban
nincsen senki mellettem,
Nem volt soha szerelmem
Ă©s senkinek se kellettem.
*
Eltengettem naprĂłl napra
szĂĄnalmas kis Ă©letem,
Ezért, kérlek Halål-angyal
gyere csendben Ă©rettem!
ElemzĂ©skĂ©nt annyit ĂrnĂ©k, hogy itt a "költĆ" azaz TE, leĂrtad hogy rossz hangulatodban vagy.
A halĂĄlt vĂĄrtad vagy önkezƱen szerettĂ©l volna vĂ©get vetni az Ă©letednek? Illetve Ă©rdekelne hogy fiĂș vagy lĂĄny vagy? Ezek inkĂĄbb nagyon temetĂ©shez halĂĄlozĂĄshoz illeszthetĆ sorok, vagy valakihez aki az elmĂșlĂĄst vĂĄrja vagy tervezi akĂĄr önkezƱleg
ElĂ©ggĂ© rossz hangulatban voltam a vers ĂrĂĄsakor đ
Az igaz.
Ami nekem feltƱnik, az a disszonancia a szavaid, Ă©s a vers hangulata között. Ami szerintem nagyon ĂŒdĂtĆ, Ă©s az ember felkapja rĂĄ a fejĂ©t.
A disszonancia alatt azt Ă©rtem, hogy a vers szerkezete Ă©s szĂłhasznĂĄlata gyerekversre, mondĂłkĂĄra esetleg nĂ©pi imĂĄra emlĂ©keztet a maga egyszerƱsĂ©gĂ©vel, s ezt ellensĂșlyozza a versben leĂrt kĂ©tsĂ©gbeesĂ©s, de a nyelvezet miatt mĂ©gsem annyira remĂ©nytelen az atmoszfĂ©ra, ami nekem tetszik, szemĂ©ly szerint.
JĂł a ritmusa, a rĂmek jĂłl el vannak talĂĄlva, nincs tĂșlbonyolĂtva.
Kedvem volna megzenĂ©sĂteni.
Nekem tetszik a vers, megfogott Ă©s a mondanivalĂłja is Ă©rezhetĆ. NyilvĂĄn minden embernek vannak olyan pillanatai, amikor Ășgy Ă©rzi mĂ©g a halĂĄl is jobb a szenvedĂ©snĂ©l, remĂ©lem a vers ĂrĂĄsakor nem komolyan gondolkoztĂĄl ilyeneken, hanem inkĂĄbb csak egy "mĂ©ly sĂłhaj" ez a vers.
SzĂ©pek a rĂmek, lendĂŒletes a ritmusa Ă©s nem akad. Az egyszerƱsĂ©gtĆl pedig nem kell fĂ©lni, PetĆfi is a könnyen Ă©rthetĆ versekben hitt Ă©s milyen nagy költĆ lett belĆle. Nem kell mindent cifrĂĄzni Ă©s szĂ©p fĂĄtyollal takarni. Közhely, de valĂłban a kevesebb nĂ©ha több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | SzabĂĄlyzat | Jogi nyilatkozat | AdatvĂ©delem | Cookie beĂĄllĂtĂĄsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!