Milyen kezdő zongorát ajánlanátok?
Több éve jársz tanárhoz gitározni? Ha az alapokat tudod simán elrugaszkodhatsz a megszokottól.
No, de vissza a témához:
Totál kezdő vagy, komoly szettre felesleges beruházni, max idővel váltani, ha nagyon bejön és ráérzel.
88 bill alá ne menj annyi.
Beírod google-be, hogy zongora. 100ezertől már találni.
De pl itt van ő, kinyitható, 88 bill, 100k alatti áron:
Barátnőm kislányának vettünk egy ilyet. Nem a legjobb a hangszórója, de hangfalra rákötöttük, fülhallgatóval is használhatod, ha nem akarod a népet bosszantani a gyakorlással.
1-es,értem amit írsz, de sokan csak fellángolásból ugranak neki a zongorának, ezért javaslom az olcsóbbat ezesetben is.
Hitel: semmire nem támogatom ezt. Aki tud hitelt fizetni, az gyűjteni is tudna.
Ami nem kalapácsmechanikás, az nem zongora, tehát nem is lehet rajta megtanulni zongorázni. Ha mégis meghozza a kedvét, akkor 1 éven belül dobhatja ki (mert eladni nem tudja). Az tényleg kidobott pénz. Akkor már egy olcsó öreg pianino is jobb, mert az legalább tényleg zongora és csak kicsit drágább, mint egy ilyen bóvli keyboard, csak kicsit macerásabb, mert előtte szakemberrel át kell nézetni, nem triviális a szállítása és szállítás után hangoltatni is kell. Meg később is rendszeres karbantartást igényel. Illetve kicsivel 100e fölött már nagyon alap digitális zongorát is lehet kapni használtan, ami már legalább kalapácsmechanikás. Hirtelen a marketplace-en rákeresve is találtam egy Casio CDP-120-at 125e-ért, ami még mindig sokkal különb, mint ez a Funkey keyboard.
A hitelt én sem szeretem, de bizonyos esetekben jobb lehet, mint gyűjteni rá. Például, ha most kell, akkor nem két év múlva kell, mikorra esetleg összegyűlt az ára, illetve mire összegyűjti, már lehet, hogy többe kerül, mint amennyi a hitelkamat lett volna. Mindenkinek magának kell mérlegelnie a lehetőségeit. (Pl. amikor az autómat lízingeltem, akkor a teljes 5 éves futamidőre kb. 260e Ft volt a kamat. A szerződéskötés után két héttel 500e Ft-ot emeltek a vételáron, tehát még nálam se volt az autó, de már akkor jól jártam a hitellel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!