Hogyan kell lefogni a B hangot a furulyán?
https://www.youtube.com/watch?v=67BraBTO1a8
Ezt nézd meg! De ha a google keresőbe beírod, hogy furulya b hang lefogása, akkor kiadja. :)
itt hol a gitár?
Dob?
Mi zongora?
Persze nyilván aki gitározik, stb. az tudni fogja hogy kell egy H hangot lefogni furulyán.
Kivéve persze azokat akik mindkettőt űzik szóval valamennyire jogos is a kulcsszó!
de azért butaságokat legközelebb ne!
Ez nem lebaszás volt oké!?
Én speciel gitározom és furulyázom is, ezért kérdem, hogy konkrétan milyen hangolású furulyáról van szó. Mert ugye attól függ...
Meg persze attól, hogy az a magyar vagy az angolszász írásmód szerinti B.
Akkor ez olyan mint a szájharmonika?
Nem értem...
ott is vannak különböző hangolások,
ha D-be akarsz játszani akkor D hangolású szájh-t veszel és így tovább.
Legalább a wikipédián nézzetek már utána, nem értem, miért ennyire lusta a legtöbb ember?
Világosan le van írva, hogy többféle alaphangú furulya létezik és furulyán belül is többféle típus. Nincs olyan, hogy "a furulyán".
Aktív Gitár
így van.
Sajnos ez már nem az a világ itt már a mai generáció elvárja hogy az ölébe pottyanjon minden.
A furulya esetében, haszoprán furulyád van, kétféle szoprán hangszer létezik belőle: Germán és Barokk. Azt viszont általában a furulya tartójára is ráírják,hogymilyen fajta, de onnan is megtudhatod, hogy a hátsó lyuk fölött G vagy B-jelzés van. Ennek megfelelően a B-hangot kétféle módon foghatod le:
Barokk furulya:
bal kéz: hüvelyk ujja hátsó lyuk+mutató ujja a síp alatti első+középső ujjafelülről a 2. lyuk
jobb kéz: mutató+középső ujja;
Germán furulyán:
bal kéz: hüvelykujja hátsó lyuk+mutató ujja a síp alatti 1. lyuk+gyűrűs ujja 3. lyuk
jobb kéz: mutatóujj
Ezt azért írom, mert énisfurulyázok már egy ideje, és látom, nem igazánkaptálnormális választ kérdésedre. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!