Kezdő zongorának mit ajánlotok?
"egy bizonyos szintet autodidakta módon nem tudsz majd meghaladni"
Igaz, de a kérdező nem is írt semmilyen megcélzott szintet, így elég merész kijelenteni, hogy nem fog tudni megtanulni zongorázni.
Kérdező, valamilyen billentés-érzékeny szintetizátort keress, ami azért szól is valahogy. (Yamaha, Casio, stb.) 100.000 alatt egész jókat találsz, ha 61 billentyűs elég. (Tanuláshoz szerintem bőven elég.)
#13.44 Az akarás szükséges, de nem elégséges. Van, amit meg lehet tanulni önállóan, például nyakkendőt kötni. A zongorázás viszont sokkal összetettebb ennél. Zeneiskolákban a tanár egyénileg foglalkozik a gyerekkel, így is évekbe telik, mire elmondható, hogy valamennyire tud az illető. És akkor még mindig nem önálló tudásról beszélünk, hanem arról, hogy a tanár segítségével meg tud tanulni adott nehézségű darabokat.
Ha egy kicsit is komolyabban gondolod, akkor a 61 billentyűs szintiket felejtsd el, kalapácsmechanikájú hangszer kell. És tanár. Ha csak a Süss fel, nap a cél akkor viszont bármelyik hangszer megfelel, amelyen fehér és fekete billentyűk vannak a megfelelő rendben. (1-es vagyok, aki éveken át tanított zongorát)
"Ha egy kicsit is komolyabban gondolod, akkor a 61 billentyűs szintiket felejtsd el"
Aki csak most határozta el, hogy zongorázni szeretne valamilyen (tök mindegy) szinten, azzal ne vetessünk már több százezres elektromos zongorákat. Ha egy olcsóbb, 61 billentyűs touch-sensitive eszközön úgy érzi, hogy megy neki, élvezi, akkor azzal egy-két évig bőven van mit tanulnia.
"kalapácsmechanikájú hangszer kell."
Minek? Ha valódi zongorán szeretne játszani, akkor igen, de ha neki elég, hogy egy "orgona" machanikás jó szintin el tudja játszani a kedvenc darabjait vagy számait, akkor minek kalapácsmechanika? Nem a 80-as évek pötyögős, zörgő mini Casio kütyüjeiről beszélünk.
Kérdező, én valami ilyesmit javaslok:
https://www.youtube.com/watch?v=aCcGVCN6QZ0
Ez most 70-80 ezer körül van. És ha veszel kétszer ennyiért egy olcsó elektromos zongorát, még nem biztos, hogy lesz legalább ilyen hangzása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!