Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mást is idegesít a Lumina...

Mást is idegesít a Lumina park? Pont most, ez komoly?

Figyelt kérdés
Mikor megláttam, hogy ebben a jelenlegi háborús-inflációs-energiahordozóhiányos helyzetben erre van kereslet, erős düh lepett meg, majd szekunder szégyenérzet kúszott végig a tarkómon. Komolyan ennyire kritikátlanok az emberek? Érzéketlenek? Az, hogy a palatinus fürdő napelemei biztosítják az energiát, szerintem nem változtat a lényegen. Valaki győzzön már meg észérvekkel, hogy ez teljesen ok. Valaki mondja meg, ez rendben van-e és ha igen, miért.

2022. nov. 21. 10:36
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A hasonlataid pedig sántítanak számomra. Az alapvető természetünkhöz tartozik az agresszió is, mégsem kell mindenre a hüllőagyammal reagálnom, mióta a kognitív kérgem megvastagodott és egyre több tudatosságra vagyunk képesek. El is várja tőlem a társadalom, hogy mondjuk egy balhénál logikusan fogjam fel, hogy nem üthetem meg a másikat. Úgyhogy meg is haladhatjuk ezeket, ezek a tények önmagukban nem legitimálják ezt a fajta szélsőségességet vagy pazarlást. Tudod, jóbol is megárt a sok
2022. nov. 22. 14:54
 12/13 A kérdező kommentje:
De teljesen értem az álláspontodat és valóban csak egy csepp a tengerben. Eltörpülő apróság ahhoz képest, ami lesz ezután. Én nem idegeskedem rajta, csak beismertem a primer reakcióimat. Részben mert a világot kicsit sem értő buta frusztrált (főleg művész) ismerőseim ugyanezt érzik és kíváncsi voltam másfajta gondolkodásra
2022. nov. 22. 15:10
 13/13 anonim ***** válasza:

"A kereslet teremti a kínálatot is"

No pont ez az: az emberek (de az állatok is) kényelemre, békére, nyugalomra vágynak, nem valamilyen hagymázas, logikusnak tűnő, de sötétzőld - kívül zöld, belül vörös - ideológia által, mesterségesen keltett (az ideológia által közvetítettől eltérő célú) hisztériára. Ezért van kereslet a park szolgáltatására: az emberek élni akarnak, nem rettegni.

Ha pedig valami ezt megváltoztató esemény történik, akkor arra higgadtan kell reagálni.

2022. nov. 22. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!