Miért akar valaki/miért szeret DJ lenni?
Együttesben zenélni is más, meg dj-nek lenni is, de nem mondanám, hogy valamelyik fejlettebb. Bár komolyabban még nem dj-ztem, de a különbség valahol ott ragadható meg, hogy a két esetben más a kihívás jellege.
Dj-ként te is élvezheted a többiekkel együtt az adott stílusú zenét, nagyobb a valószínűsége, hogy az ott lévők ismerik és élvezik a mjuzikot, mintha élő zenész lennél.
Hogy mi benne a szép és jó, hát az, hogy buli alapot nyújtasz a népnek, te válogatod meg úgymond az este ritmusát. :) Hasonlít egy sámán feladatához.
Sámán?
Kész zeneszámokat bárki le tud engedni - nem nagy művészet. De csináld te a zenét, az valami nem a DJ s azzal legyél sámán!
Mert a munka büdös.
Dj-knek. Versenyezzünk. Én csinálok zeneszerkesztővel olyan zenét mint te, te meg próbáld utánam gitározni amit én játszok.
Nem művészet! Mások (esetleg művészi) zenéinek az elb*szása.
-megismertethet az emberekkel új zenéket
-közösséget építhet és tarthat fenn
-szerezhet egy jó estét egy csomó embernek.
-kiélheti a különleges vagy ritka zenék gyűtése iránti szenvedélyét, találkozhat hasonló emberekkel
Aki szerint meg nem annyira művészet mint a hagyományos zenélés, annak meg ajánlom a bakeliteket és a manuális technikákat, két-három lemezből egy táncolható!!! zenét összehozást.
A laptop djhez viszont tényleg nem kell sok ész, az kb. a guitart hero szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!