Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Nem számít rasszizmusnak,...

Nem számít rasszizmusnak, hogy az alapból fehér karaktereket fekete színészekkel játszatják el?

Figyelt kérdés
Például Ariel vagy a Kék tündér a Pinokkióból.
2022. szept. 12. 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
33%

Egyébként az ellenkezőjére is van példa, nem is mostról.

Idézzetek fel egy Jézus ábrázolást. Megvan? Hosszú haj, szakáll, de alapvetően egy jóképű európai arc. Pedig egy tisztavérű zsidó volt, aki ráadásul nem épp abban a közegben élt, ahol indokolt lett volna a fehér bőr:D

2022. szept. 12. 15:05
 32/74 anonim válasza:
94%

Nagyon jó mellékszereplők voltak a főszereplős filmjeikben ;)

Samuel L. Jackson

Denzel Washington

Will Smith

Eddie Murphy

Martin Lawrence

Whoopi Goldberg

Cuba Gooding Jr.

etc.

2022. szept. 12. 15:05
 33/74 A kérdező kommentje:

:DDD és tényleg...

2022. szept. 12. 15:06
 34/74 anonim válasza:
83%

Azt nem fogják fel sokan hogy semmi baj nincs ha nem fehér egy főszereplő, de ha a film történelmi/ igaz történet/ egy adott mese megfilmesítése amit mindenki ugyanúgy ismer (pl Ariel esetében a fehér bőr, vörös haj) akkor ne tegyenek már egy olyan színészt aki full máshogy néz ki mint az 'eredeti'.

Egyszerűem szánalmas ez a kapálózás hogy mert jobban bele tudja magát képzelni a pl barna bőrű néző a főszereplő helyzetébe ha ő is az. Érdekes, én (meg szerintem mindenki), ha jó egy film pont lesz*rom milyen származású a főszereplő és ugyanúgy bele tudom élni magam.

Ugyanúgy ki lennék akadva ha mondjuk Pocahontast vagy a Fekete Párducot fehér ember játszaná. Ha meg szeretnének több más bőrszínű hercegnőt a gyerekeknek akkor írjanak, ne a már meglévőket szedjék szét.

2022. szept. 12. 15:13
 35/74 anonim ***** válasza:
82%

34: itthon is akad ilyen hülye fordított felállású film. Till Attila Csicska c. filmje.... Amiben magyarok tartanak cigány rabszolgát... Holott mindenki tudja, hogy a csicskatartás tipikusan a cigányok szokása...

[link]

2022. szept. 12. 15:16
 36/74 anonim ***** válasza:
15%

"Érdekes, én (meg szerintem mindenki), ha jó egy film pont lesz*rom milyen származású a főszereplő és ugyanúgy bele tudom élni magam."

Na, hát akkor meg?

Mármint ok, ez elég egyértelmű jelzés, hogy nem jó az adott film:D De összességébne most írtad le, hogy te leszarod ki milyen származású. Akkor meg?

2022. szept. 12. 15:18
 37/74 anonim válasza:
74%

" de ha a film történelmi/ igaz történet/ egy adott mese megfilmesítése amit mindenki ugyanúgy ismer (pl Ariel esetében a fehér bőr, vörös haj) akkor ne tegyenek már egy olyan színészt aki full máshogy néz ki mint az 'eredeti'"

Így kezdtem :) Azt hittem ebből egyértelmű hogy azoknál a filmeknél nem érdekel amik nem tartoznak bele abba a 3 dologba.

2022. szept. 12. 15:20
 38/74 anonim ***** válasza:
16%
37, egyébként Triton királynak 7 lánya van, akik a hét tengert jelképezik. Ariel a Vörös-tengert jelképezi. És ha megnézed hol van a vörös tenger... miért is kéne fehérnek lennie?:D
2022. szept. 12. 15:45
 39/74 anonim ***** válasza:
72%

Annak azért nézzél már utána légyszíves, hogy milyen bőrszínű emberek is élnek a Vörös-tengerrel határos országokban. Kicsit meglepődnél és nem írtál volna olyat, mint amit az előbb írtál.

2022. szept. 12. 16:00
 40/74 anonim ***** válasza:
79%

A Vörös-tenger Afrika és Ázsia (közelebbről az Arab-félsziget) között helyezkedik el. A Báb el-Mandeben keresztül az Indiai-óceánba nyílik, a Földközi-tengerrel pedig a Szuezi-csatorna köti össze.

Forrás: Wiki

2022. szept. 12. 16:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!