Az rasszizmusnak vagy minek számít, ha a barna bőrszínt borzalmasan visszataszítónak érzem?
Ez nem. Ez preferencia. Ha arra utalsz csak hogy nem szereted a barna bőrnek a kinézetét és taszít.
Az lenne rasszizmus ha ez alapján más módon is megítélnéd, amire nincs kihatással a bőrszíne.
Engem eddig sem érdekelt, hogy kinek milyen szine van szóval nem értelek.
Viszont szerintem sem vagy rasszista!
Rasszizmus.
Hogy a fenébe lenne preferencia?
Én vonzóbbnak találom a barna hajú férfiakat, de nem tartom a szőkéket visszataszítónak.
Ilyen heves érzelmet mutatni a bőrszín alapján és "nem emberinek" érezni, az kvára nem preferencia.
3#
Leírtam, hogy amíg csak a bőrszíne nem tetszik és nem tesz rosszaló következtetéseket más értékeire, addig preferencia.
Pl.: Én imádom a ázsiai nőket, a világosabb feketéket is, de az igazi afrikai fekete bőrt nem. A szexualitásomat nem tudom befolyásolni és nekem egyátalán nem esztétikus, ezért mondhatni nem szeretek ránézni.
... de ez nem azt jelenti, hogy bármilyen más aspektusban elítélem a bőrszine miatt. Az már rasszizmus lenne.
A kérdező csak azt írta le, hogy taszítja a barna bőr szín. Ennyi. Nem tett általánosító rosszalló megjegyzéseket minden barna bőrű emberre. Nem írta le, hogy bármilyen módon elítélné őket.
A nem emberi dolog tényleg egy kicsit a határt súrolja, de itt is csak a bőr színről beszél nem a személyről.
Ez csak preferencia.
A bőrszínnel egyből azonosítja a visszataszító kifejezést, és az, hogy te fetisizálod az ázsiai nőket egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem vagytok rasszisták.
Csomó rasszista randizik nem-fehér emberrel, mégis rasszisták.
5# Nem azt mondtam, hogy nem lehetek rasszista csak hogyl a bőr szín nem kedvelése nem ugyan az mint a bőrszín alapjén elítélésnek.
Azaz nem ugyan az azt mondani, hogy "Nem tetszenek a kövér emberek", mint hogy "Szerintem minden kövér lusta".
Remélem érzed a külömbséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!