Nem számít rasszizmusnak, hogy az alapból fehér karaktereket fekete színészekkel játszatják el?
"Nehogy azt merjétek már mondani, hogy egy dán fehér bőrű majd pont fekete hableányról fog írni. Ugye ezt ti se gondoltátok komolyan? :D"
. Arról írtam, hogy az eredetiben semmi olyan nincs, ami elveszne, ha a szereplőt fekete játszaná. Ha azt állítanám, hogy Andersen sellője eredetileg fekete volt, akkor kifejeztem volna a felháborodásomat, hogy eddigiekben miért fehérként ábrázolták.
De mint írtam, ennek semmi köze ahhoz, amit írtam, és ahhoz, hogy valaki mégis ezt olvassa ki a válaszomból, ahhoz vagy rosszindulatra, vagy egy bizonyos mértékű szellemi fogyatékosságra van szükség.
"De érted, csak próbálod kiforgatni, nem baj."
. Ha csak ennyiről lenne szó, akkor könnyedén kifejtetted volna.
Inkább Te nem érted, amit én írok, illetve azt, hogy miért illogikus az alapfelvetésed. Ha egy történelmi személyről lenne szó, érteném a fennakadásodat, de így nem.
24: de azt próbáld meglátni, hogy totál átestek a ló túloldalára...
Pl. nagyfilmeknél is - már legalább 2-3 évtizede - feketék csak pozitív főszerepeket játszhatnak... MI ez, ha nem manipuláció?
Amúgy tervezted volna egyáltalán megnézni ezt a filmet kérdező?
Csak hogy be tudjam lőni, hogy pontosan mennyire is vagy szánalmas.
Ariel, Pinokkió.
Ezek tipikusan európai gyökerű történetek. Illetve hát.... Tulajdonképpen a történetek 90%-a az, amit itt Európában és Amerikában fogyasztanak az emberek.
És mivel amikor írták, nemigazán voltak fekete/sárga emberek a környéken, íg ylogikusan minden szereplője fehér.
Nagyonnnnagyonnnagoyn kevés olyan történet van a nyugati világban, ami ázsiai vagy afrikai eredetű.
De ahogy minden világvége vagy UFO érkezés Amerikában történik, úgy minden sztorit úgy lakotnak meg manapság is, hogy a fehér társadalom van a középpontban.
Röviden: Elég kézenfekvő, hogy soha semmilyen körülmények között ne legyen szükség fekete színészekre. Max ha szolgát vagy gonoszt vagy idegent kell lejátszani.
Ez viszont nem segíti az annak a ténynek az elfogadását, hogy amúgy a világ, ahol élünk, nem ilyen egyszínű. Kicsit.. álomvilágban tartaná az embert, ha a vásznon nem az a valóság lenne letükrözve, amibne valójában élünk.
Márpedig a valóság az, hogy a Földön élő emberek kb fele nem fehér.
Miért lennék szánalmas? Azért mert egy-két válaszoló itt olyat állít rólam, ami nem igaz, vagy mert olyan dolgokat adnak a számba, amit nem is mondtam? Semmit nem tudtok rólam, de nekem ugrotok azonnal, csak azért, mert (mint sokan mások) úgy gondolom, hogy nem igazán szép dolog a fehéreket feketévé varázsolni minden probléma nélkül, viszont fordítva rasszista dolognak beállítani.
Én nem is azt várom el, hogy ne legyenek fekete főszereplők. Hanem azt, amit már százszor leírtam, ne legyen kettős mérce...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!