Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért mondják azt, hogy nem...

Miért mondják azt, hogy nem tudok rajzolni? Már nem látom értelmét, hogy folytassam.

Figyelt kérdés
kepkuldes.com/image/UAZHvA

2022. jún. 9. 23:27
1 2 3 4 5
 1/43 A kérdező kommentje:
2022. jún. 9. 23:32
 2/43 anonim ***** válasza:
100%
A képfeltöltésed nem sikerült, vagy rossz linket adtál meg.
2022. jún. 9. 23:32
 3/43 A kérdező kommentje:
2022. jún. 9. 23:34
 4/43 anonim ***** válasza:
90%

Megnéztem. Ebből valóban nem derül ki mit tudsz. Átlag sablon vonalrajz, amiből 12 egy tucat. Egy tanulmánygrafikát tárgyról, személyről tudsz mutatni, amit az iskolában, képzőben, vagy szakkörben, vagy mesternél kaptál feladatnak?

A rajzoláshoz komoly adottságok kellenek, de az az alap. Meg kell tanulmi, ugyanis az is egy szakma. S ha tehetséggel is párosul, ami az egyedi és a plusz, akkor már van remény.

2022. jún. 9. 23:37
 5/43 A kérdező kommentje:

Pedig szerintem jók.

Nem járok sehova.

[link]

2022. jún. 9. 23:40
 6/43 anonim ***** válasza:
100%

Egy példa. Mi Barcsay Művészeti anatómiája alapján kaptunk egymásról feladatokat.

Csak az tud elvonatkoztatni, aki mindent tud az alapokról, a bármit és bárkit élethűen le tud rajzolni. Aki az elvonatkoztatást valami önmagában létező torzképnek fogja fel, az blöfföl, az szélhámoskodás. Mint aki fölpakolt egymásra 3 kőkockát és kinevezte az Anyaság szobrának, de egyetlen egy emberi alakot soha ki nem faragott.

[link]

2022. jún. 9. 23:48
 7/43 A kérdező kommentje:
Élethűen nagyon nehéz. Mások azt mondják, hogy csak tanulmányrajz szinten kell tudni.
2022. jún. 9. 23:50
 8/43 anonim ***** válasza:
74%

Ne haragudj, de ez kb ötödikes, iskolás, rajz óra, általános feladatmegoldás szint. Aránytalan, térben torz. Hogy nem tudsz rajzolni, az faktum. Az adottságaid is kétségesek, mert a kéz egy dolog, de szemed-látásod sincs hozzá egyelőre. De ha neked kellemes időtöltés,

csináld.

Pl. Rajzold le nekem élethűen a mutatóujjadat, a körömmel, minden redővel, pórussal, árnyalva, önárnyékkal. Tudod egyáltalán, hogyan kel egy tárgy rajzolásához nekifogni?

Vagy egy székre rakott vásznat, akár függönyt.

Vagy bármelyik típusú grafikai tanulmányt.

[link]

2022. jún. 9. 23:58
 9/43 anonim ***** válasza:
81%

Szia! Nem rossz, amit csinálsz, csak még az út elején jársz. (Szakmabeli vagyok, rajztanári végzettségem van.)

Tehetséges vagy. Gyerekként én is ilyesmiket rajzoltam. Ha nem félsz rengeteget gyakorolni a jövőben és tanulni, akkor hajrá, mert menni fog ez!

2022. jún. 10. 00:00
 10/43 anonim ***** válasza:
100%

A tanulmányrajzok maga a szakmai alapok megtanulása. Eszközök helyes használata, a fények-árnyékok, vonalvezetés, a kontúrok, az alakot befogó forma, arányok, perspektivikus szabályok megtanulása, alkalmazása; klf stílusjegyek megtanulása és alkalmazása; egyáltalán mi a kompozíció.

És hol van még, hogy közben alakul, formálódik-e az egyéni stílus, amit egyéni gonfolat szül? Mert gondolat nélkül nincs alkotás.

2022. jún. 10. 00:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!