Van még itt rajtam kívül olyan aki így rajzol..?
Én személy szerint elég furcsán állok a dologgal, ugyanis imádok rajzolni, mégis ha elém tennének egy üres rajzlapot, és azt mondanák hogy rajzoljak valamit magamtól, és nem nézhetek segítségnek semmilyen fotót, akkor megállna nálam a tudomány.
Kismillió rajzom van már falamra kitéve, vagy csak simán eltéve fiókba, de mind egytől egyig képről másolt rajz. Van még itt hozzám hasonló..?:D
Fantázia, kreativitás hiánya - nem éppen előnyös, ám tényleges tanulás ott kezdődik, hogy másolás, de az a valóságból (3D) lapra (2D), hogy az agy arány, irány alapokat megtanulja minimum.
Kérdések:
Milyen szinten megy?
Hány éves vagy?
Milyen motoros képességeid adottak?
Mi a célod a rajzolással?
Kérdésedre válasz:
Részemről megy a másolás is, ám fejből jobban szeretek alkotni, hiszen az alkotó alapja a keze és agya, fantáziája, térlátása.
(nem csak rajzban.)
Viszont! Kérés/parancsra egyik se megy - csak érzésből, ihletből - mentorommal eleinte régebben öltük egymást ez a tényező miatt. Suliban pedig tanáraimmal harcoltam/dacoltam. XD
Pazarlásnak érzem azon tehetségeket, akik pl youtube-n videózva mutatják be fotórealisztikus munkáikat. Mivel értékétvesztett azt megalkotva megörökíteni, amit pl lefotózhatsz vagy pl netről lementesz.
Technológia ezen része előtt volt értelme fotózások helyett.
Ideje elrugaszkodni a képről másolástól, ha nem csak hobbi/önszórakoztatás a cél vele. Vagy/és számodra jó így másolni élvezd, főleg ha kikapcsol.
Fejből rajzoláshoz kellenek rajz alapok pl mi hogy épül fel,befoglaló forma, szerkezeti vázlat, ábrázoló geometria + anatómia.
+ fejedben lásd a "kész" elképzelt munkát.
Alapokra 1 javaslat: Szunyoghy András - Rajz ABC
Művész sulikban is így megy a start, amit tartalmaz a könyv.
Sorba a szinteknek megfelelő beállításokat pakolják eléd 3D-ben.
Nem szerettem parancsra megadottat rajzolni, de mai napig azt mondom: sokat fejlődtem magamtól is, de velük gyorsabban - hasznos volt, mégha a kényszert magát utáltam is. XD
Én :) 5 évig jártam művészetibe és mint az emberek 90%-a aki ott végez fel sem akarja emelni a ceruzát, kiölődött belőlem a kreativitás :D
de én úgy gondolom, semmi gond nincsen, ha kép vagy látvány alapján rajzolsz, próbálj meg ne csak másolni, de tegyél hozzá, változtass is rajta, a kép csak egy alap legyen amin úgymond elindulsz, ha érted mire gondolok :) sok szerencsét a rajzokhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!