Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hitler tényleg annyira csapniv...

A nagy Levin kérdése:

Hitler tényleg annyira csapnivaló festő volt?

Figyelt kérdés
Làttam több festményét és - bár én nem vagyok szakértő- szerintem nem is rosszak. Van, amelyik kimondottan tetszik. Mint köztudott, eltanácsolták a bécsi Művészeti Akadémiáról.

2021. júl. 27. 19:59
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt rossz festő, nekem is tetszik pár festménye, a perspektívákkal, dőlésszögekkel, árnyékokkal voltak inkább gondok
2021. júl. 27. 20:10
 2/23 anonim ***** válasza:
96%
Épületeket nagyon jól tudott festeni. A Művészeti Akadémián mondták is neki, hogy építésznek kellene mennie, nem festőnek- egyébként valóban érdekelte az építészet is, de inkább művésznek tartotta magát. Részben azért nem vették fel a Művészeti Akadémiára, mert emberalakokat nem tudott annyira ügyesen festeni. Szerintem ez nem teljesen igaz, láttam egy festményét, ami az édesanyját ábrázolta. Egész jól sikerült. Szerintem összességében tehetséges festő volt, bárcsak inkább művész lehetett volna!
2021. júl. 27. 20:21
 3/23 anonim ***** válasza:
37%
Nem eltanácsolták, hanem nem vették fel, amiről senkinek nem beszélt, pontosabban hazudott róla. Amúgy tényleg egy betonrépa volt, amit jól beszopott az ostoba német nép (is).
2021. júl. 27. 20:23
 4/23 anonim ***** válasza:
88%

Nem volt kiemelkedő festő.

Viszonylag jó festő volt. Sok mai festő gyengébb nála.

2021. júl. 27. 20:32
 5/23 anonim ***** válasza:
89%

Itt meg tudod nézni a festményei egy részét, döntsd el, hoyg szerinted milyen jók vagy sem:

[link]

2021. júl. 27. 20:46
 6/23 EagleHUN ***** válasza:
88%

Nem volt rossz festő, inkább átlagosnak mondható a festők közt.

Tájképeket épületeket városokat szépen le tudott festeni.

Viszont ennyi.

Teljesen fantáziátlan és elvonatkoztatatlanok a képei, pusztán a realitást festette le. Azt amit látott és kb ennyi.

Szerintem nem vitte bele a saját "lelki" látásmódját.

Neten fellelhető képeit együtt nézve nagyon változóak tehát egyedi stílusa sem volt.

Más módszerrel és stílussal festette le az egyiket és mással a másikat. Az egyik olaj, a másik rajz vagy vízfesték stb...

Ecsetvonásokban is látszik hogy egy egy festőt próbált utánozni ilyenkor, stílusában.

Színhasználata is ilyen, egyik képe szép színes a másik szürke.

Egyiken éles kontrasztok vannak a másik elmosódott.

Ez az amikor eléd tennének egy képet és nem kiáltanál fel hogy de hát ez egy "Hitler".

Ha egy Leonardót tesznek eléd azonnal felismered, vagy egy Picassót is, és más nemzetközileg híresebb festőket is. Erre amúgy egy átlagember is képes.

Műértők ennél többre is. De szerintem ők is bajban lennének ha egy "Hitlert" kellene megszakérteni vajon ő festette -e?

Sok ilyen nem kiemelkedő festő van amúgy, ez nem egyedi jelenség és nem csak az ő "privilégiuma" hogy szépen fest de átlagos nem kiemelkedő a kész mű és nincs egyedi jól megfogható stílusa.

2021. júl. 27. 20:59
 7/23 anonim ***** válasza:
52%

"Neten fellelhető képeit együtt nézve nagyon változóak tehát egyedi stílusa sem volt.

Más módszerrel és stílussal festette le az egyiket és mással a másikat. Az egyik olaj, a másik rajz vagy vízfesték stb..."

Ezek a megállapítások mondjuk k***ra igazak Picassora is. :-)

Nekem úgy tűnik, előbb volt meg a véleményed, és utána kerestél valamit, ami alátámasztja...

2021. júl. 27. 22:13
 8/23 anonim válasza:
84%

Én a magam bunkó stílusával csak annyit mondanék, hogy a mai művészetnek nevezett valami, ami 1 vonalból és 2 kockából áll, annál minden jobb...

És szerintem teljesen normális képei voltak. Nem kiemelkedők, de jók

2021. júl. 27. 22:30
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt csapnivaló. Azok között átlagos volt, akik tudnak festeni. Az igazán átütő tehetség hiányzott belőle.

De mindannyian ugyanezt írtuk akkor is, amikor legutóbb megkérdezted :)

2021. júl. 27. 22:44
 10/23 anonim ***** válasza:
91%
Hitler sose tudta befejezni művészé alakulás folyamatát. Persze szülei se segítették benne, hogy ne sikerüljön szembe a többi nagyobb névvel rendelkezővel.
2021. júl. 28. 04:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!