Hitler tényleg annyira csapnivaló festő volt?
Nem volt kiemelkedő festő.
Viszonylag jó festő volt. Sok mai festő gyengébb nála.
Itt meg tudod nézni a festményei egy részét, döntsd el, hoyg szerinted milyen jók vagy sem:
Nem volt rossz festő, inkább átlagosnak mondható a festők közt.
Tájképeket épületeket városokat szépen le tudott festeni.
Viszont ennyi.
Teljesen fantáziátlan és elvonatkoztatatlanok a képei, pusztán a realitást festette le. Azt amit látott és kb ennyi.
Szerintem nem vitte bele a saját "lelki" látásmódját.
Neten fellelhető képeit együtt nézve nagyon változóak tehát egyedi stílusa sem volt.
Más módszerrel és stílussal festette le az egyiket és mással a másikat. Az egyik olaj, a másik rajz vagy vízfesték stb...
Ecsetvonásokban is látszik hogy egy egy festőt próbált utánozni ilyenkor, stílusában.
Színhasználata is ilyen, egyik képe szép színes a másik szürke.
Egyiken éles kontrasztok vannak a másik elmosódott.
Ez az amikor eléd tennének egy képet és nem kiáltanál fel hogy de hát ez egy "Hitler".
Ha egy Leonardót tesznek eléd azonnal felismered, vagy egy Picassót is, és más nemzetközileg híresebb festőket is. Erre amúgy egy átlagember is képes.
Műértők ennél többre is. De szerintem ők is bajban lennének ha egy "Hitlert" kellene megszakérteni vajon ő festette -e?
Sok ilyen nem kiemelkedő festő van amúgy, ez nem egyedi jelenség és nem csak az ő "privilégiuma" hogy szépen fest de átlagos nem kiemelkedő a kész mű és nincs egyedi jól megfogható stílusa.
"Neten fellelhető képeit együtt nézve nagyon változóak tehát egyedi stílusa sem volt.
Más módszerrel és stílussal festette le az egyiket és mással a másikat. Az egyik olaj, a másik rajz vagy vízfesték stb..."
Ezek a megállapítások mondjuk k***ra igazak Picassora is. :-)
Nekem úgy tűnik, előbb volt meg a véleményed, és utána kerestél valamit, ami alátámasztja...
Én a magam bunkó stílusával csak annyit mondanék, hogy a mai művészetnek nevezett valami, ami 1 vonalból és 2 kockából áll, annál minden jobb...
És szerintem teljesen normális képei voltak. Nem kiemelkedők, de jók
Nem volt csapnivaló. Azok között átlagos volt, akik tudnak festeni. Az igazán átütő tehetség hiányzott belőle.
De mindannyian ugyanezt írtuk akkor is, amikor legutóbb megkérdezted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!