Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Vélemény? Írtam egy verset.

Vélemény? Írtam egy verset.

Figyelt kérdés

Kietlen. Puszta. Sötét.

Nincs semmi csak lét

Értelmetlenül kong,

Mint hideg, rozsdás gong.

Egy. Kettő. Egy. Kettő.

Hallatszódik a nyers erő.

Egy. Kettő. Egy. Kettő.

A határtalan, végtelen idő

Egy. Kettő. Egy. Kettő.

De semmi nem jön elő.

Üresen visszhangoznak messze.

Hangjaitól ijedten rezzen össze.

Félő kismadár a szakadéknál

Rettegve, remegve áll.

Tudja csak egy rossz mozdulat,

Megbillen! s a félő hangulat

Átjárja csontait, mint a hideg

És megdermed minden ideg.

Repülni próbál, de hiába

Érzéseinek csúf, örök rabja

A múltja tolja, a jövő húzza,

De csak félelmei kötik gúzsba!

Riadva pillant le a szélre

Tudja jól, nem léphet félre.

A tátongó kanyon peremén

Lát mindent, fehéren feketén.

A túloldal a végtelen öröm

De itt a magány örökös körön.

2021. máj. 8. 20:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

"Ha vannak konkrét tanácsaitok, hogy ezt inkább így meg úgy írd azt is szívesen fogadom."

Ha tudnék sem szívesen adnék neked tanácsot, mert pont az egydiség a lényeg. A tanácsom imsételten az, hogy írjál, olvasd sokat, meg még többet. A tapasztalat magától alakít.

2021. máj. 9. 07:50
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként amit külön megemlítenék, hogy elfogadod, és megköszönöd a kritikát. Ekismerésem érte.
2021. máj. 9. 07:51
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
10-es: Persze, én sem gondolom, hogy bármi történne, de sosem lehet tudni, hogy mikor jön be az az 1% esély... Bizonyítani meg csak perben tudná. Nekem volt egy ismerősöm, aki hasonlóan készített elektronikus zenét, és csak ilyen kezdőknek való oldalon hobbiból posztolgatta, aztán kiderült egy idő után, hogy valaki a sajátjaként adta el és pénzt keresett vele. Jobb félni, mint megijedni, én csak jót akarok a kérdezőnek. Egyébként, nem írtam, de a vers engem meglepően megérintett, ahhoz képest, hogy sosem volt egy "verses". Nagyon imádom a regényeket, minden kategóriát, a szépirodalmat is, ha tehetném, mindig csak olvasnék, de a versekkel sosem voltam valahogy többnyire "megbékélve". Nem tudom, hogy én lettem csak ehhez "érettebb", vagy csak jobban megfogott benne valami a saját életemből, de nagyon tetszik :)
2021. máj. 9. 19:51
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szép vers,nekem tetszik.Remek gondolatok,néhol különös és érdekes rímek vannak,nekem a tőmondatok gyakori használata kifejezetten tetszett,azt azonban elismerem,hogy néhol klisés rímek vannak benne: hideg-ideg,szerintem a hideg helyett a rideg is jobban kifejező lenne,kevésbé lenne klisés,továbbá erősebb kifejezés,amivel jobban nyomatékosítasz.

A konkrét vershez ezt az egy tanácsot tudnám adni,de ha neked úgy nem tetszik a vers nem kell megfogadnod.

Én mindig úgy csinálom,hogyha javítok valamit a versemen,hogy végigolvasom,és ha nem tetszik,vagy marad az eredeti,vagy továbbjavítom.

Én ahhoz tudnék tanácsot adni,hogy hogyan fejlődj még tovább.

Az olvass sokat jó tanács,viszont én úgy fejlődtem a legtöbbet,hogy leírtam négy darab szót pl:

radiátor,aranyásó,gubanc,telefon.

És ezeket beleírtam a versembe,aztán mikor már úgy éreztem,hogy ez jól megy 4 szóval,elkezdtem tízzel ugyanezt játszani.

Vagy csináltam már olyat is,hogy fogtam egy ismert vers első sorát,az lett az első sorom,és egy másik ismert vers utolsó sorát,az lett az utolsó sora a versemnek,vagy játszottam már ezt úgy is,hogy egy versből volt kiszedve az első és utolsó sor,és aköré/aközé írtam verseket.

2021. máj. 19. 01:08
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszi 14 es ezek jó tippek
2021. máj. 19. 10:56
 16/16 anonim ***** válasza:
Juj nagyon tetszik!!!! Én nagyon szeretem a költészetet (és én is próbálgatok verseket írni). Tehetséges vagy! Írj minél többet! :D
2021. máj. 24. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!