Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Vélemény? Írtam egy verset.

Vélemény? Írtam egy verset.

Figyelt kérdés

Kietlen. Puszta. Sötét.

Nincs semmi csak lét

Értelmetlenül kong,

Mint hideg, rozsdás gong.

Egy. Kettő. Egy. Kettő.

Hallatszódik a nyers erő.

Egy. Kettő. Egy. Kettő.

A határtalan, végtelen idő

Egy. Kettő. Egy. Kettő.

De semmi nem jön elő.

Üresen visszhangoznak messze.

Hangjaitól ijedten rezzen össze.

Félő kismadár a szakadéknál

Rettegve, remegve áll.

Tudja csak egy rossz mozdulat,

Megbillen! s a félő hangulat

Átjárja csontait, mint a hideg

És megdermed minden ideg.

Repülni próbál, de hiába

Érzéseinek csúf, örök rabja

A múltja tolja, a jövő húzza,

De csak félelmei kötik gúzsba!

Riadva pillant le a szélre

Tudja jól, nem léphet félre.

A tátongó kanyon peremén

Lát mindent, fehéren feketén.

A túloldal a végtelen öröm

De itt a magány örökös körön.

2021. máj. 8. 20:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%

Itt gyk-n nem igen szoktam verseket olvasgatni. De ez az "Egy. Kettő." vonzotta a szemem, szóval végigolvastam.

Nem értek nagyon a versekhez, de nekem tetszett, már csak a rímek miatt is. Nagyon jó lett, tényleg, megfogott.

2021. máj. 8. 20:44
 2/16 anonim ***** válasza:
91%
Nekem nagyon tetszett, neked például van értelme írnod verseket.
2021. máj. 8. 21:02
 3/16 anonim válasza:
90%
Nekem nagyon tetszik
2021. máj. 8. 21:04
 4/16 anonim ***** válasza:
95%

A ritmusa iskolamunka, alapvetően rímel és a szavakban van játékosság.

Ugyanakor igencsak közhelyes, ezerszer lerágott panelekből áll össze. Egy 17 éves rocker srác jut eszembe, aki nagyon mondani akar valamit.

Mindazonáltal semmi szégyellnivaló sincs ebben. A készséged megvan, szerintem van keresnivalód. Olvass sokat, és írjál még többet, a saját stílusod majd jön magától.

2021. máj. 8. 21:16
 5/16 A kérdező kommentje:

17 lany vagyok szóval nem lőttél annyira mellé. :)

Köszönöm a kritikát és a támogatást. Ha vannak konkrét tanácsaitok, hogy ezt inkább így meg úgy írd azt is szívesen fogadom.

2021. máj. 8. 21:32
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon bejön. Nem vagyok szakértő, de ami itt szokott lenni amatőr vers, annak 99,9%-ánál jobb.
2021. máj. 8. 22:28
 7/16 anonim válasza:
9%
Nos, kezdjük ott hogy látom önben a lehetőséget, azonban ha kiemelkedően jó költő szeretne lenni a későbbiekben akkor ennél sokkal érzelem dúsabb verseket kell letennie az asztalra. Ebből egyszerűen hiányzik valami, próbáljon meg belecsempészni mondjuk egy kis szexualitást, ami jelentősen feldobná a művet. Jelenítse meg a kínt, a szenvedést, ami a vad erotikus érzelmekkel összefűződve egy olyan elegyet alkot, ami kiemeli a verset a többi közül. Persze, első versnek jó de ha igazán jó akar lenni akkor megfogadja a tanácsaimat.
2021. máj. 8. 22:33
 8/16 anonim ***** válasza:
89%

Nem értem, miért kéne szexualitást csempésznie egy madárról szóló versbe.

2021. máj. 8. 22:53
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A hetes szerintem trollkodott egy jót, nem kell mindennek intim töltetűnek lennie.

Viszont, Kérdező! Eredeti, saját művet ne tegyél ki oldalakra !Sosem tudhatod, hogy valaki nem lopja-el, és keres vele pénzt helyetted, használja fel részben/egészben valami máshoz! Aztán költséges perben bizonyíthatod, hogy te vagy az eredeti szerző! Ilyet többé ne csinálj!

2021. máj. 8. 23:49
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
#9 Könyvkiadónak dolgozom. Egy-két kivételes sztárköltőt leszámítva a verseket annyira nem keresik, hogy sok költő magánkiadásban jelenteti meg. A „netről ellopják”, amitől a legtöbb kezdő író fél, nagy mértékben irreális, a kezdők műve igen ritkán annyira eredeti, hogy megérje ellopni, ráadásul itt igen könnyen bizonyítható is lenne.
2021. máj. 9. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!