Vélemény? Írtam egy verset.
Kietlen. Puszta. Sötét.
Nincs semmi csak lét
Értelmetlenül kong,
Mint hideg, rozsdás gong.
Egy. Kettő. Egy. Kettő.
Hallatszódik a nyers erő.
Egy. Kettő. Egy. Kettő.
A határtalan, végtelen idő
Egy. Kettő. Egy. Kettő.
De semmi nem jön elő.
Üresen visszhangoznak messze.
Hangjaitól ijedten rezzen össze.
Félő kismadár a szakadéknál
Rettegve, remegve áll.
Tudja csak egy rossz mozdulat,
Megbillen! s a félő hangulat
Átjárja csontait, mint a hideg
És megdermed minden ideg.
Repülni próbál, de hiába
Érzéseinek csúf, örök rabja
A múltja tolja, a jövő húzza,
De csak félelmei kötik gúzsba!
Riadva pillant le a szélre
Tudja jól, nem léphet félre.
A tátongó kanyon peremén
Lát mindent, fehéren feketén.
A túloldal a végtelen öröm
De itt a magány örökös körön.
Itt gyk-n nem igen szoktam verseket olvasgatni. De ez az "Egy. Kettő." vonzotta a szemem, szóval végigolvastam.
Nem értek nagyon a versekhez, de nekem tetszett, már csak a rímek miatt is. Nagyon jó lett, tényleg, megfogott.
A ritmusa iskolamunka, alapvetően rímel és a szavakban van játékosság.
Ugyanakor igencsak közhelyes, ezerszer lerágott panelekből áll össze. Egy 17 éves rocker srác jut eszembe, aki nagyon mondani akar valamit.
Mindazonáltal semmi szégyellnivaló sincs ebben. A készséged megvan, szerintem van keresnivalód. Olvass sokat, és írjál még többet, a saját stílusod majd jön magától.
17 lany vagyok szóval nem lőttél annyira mellé. :)
Köszönöm a kritikát és a támogatást. Ha vannak konkrét tanácsaitok, hogy ezt inkább így meg úgy írd azt is szívesen fogadom.
Nem értem, miért kéne szexualitást csempésznie egy madárról szóló versbe.
A hetes szerintem trollkodott egy jót, nem kell mindennek intim töltetűnek lennie.
Viszont, Kérdező! Eredeti, saját művet ne tegyél ki oldalakra !Sosem tudhatod, hogy valaki nem lopja-el, és keres vele pénzt helyetted, használja fel részben/egészben valami máshoz! Aztán költséges perben bizonyíthatod, hogy te vagy az eredeti szerző! Ilyet többé ne csinálj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!