Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Nem baj, hogyha élethűen...

Nem baj, hogyha élethűen rajzolok embert?

Figyelt kérdés
Még az anatómiát is fejből tudom..sajnos.

2021. ápr. 28. 16:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/89 A kérdező kommentje:

"szétcsúsznak az arcok"

Mi az, hogy szétcsúszik? Biztos igazad van, csak kérdezem.

2021. ápr. 28. 22:14
 32/89 anonim ***** válasza:
100%

Hát hogy olyan, mintha szétcsúszna, nincs rendben az arány, torz az arc. Pl amit belinkeltél legelőször kép, azon a lánynak a jobb (mi szempontunkból a bal) szeme természetellenesen felível balra, meg a szája is kicsit balra húz, valahogy nem áll össze az összkép, ergo szétcsúszik. Egyébként az lett a legjobb portréd, emberábrázolásod, a többi nagyon kezdetleges. Igazából nem tudod az anatómiát, ahhoz nagyon sok gyakorlás kell, hogy valaki fejből tudjon teljesen arányos és természetes arcot rajzolni, éppen ezért szoktunk referenciát használni. A referenciák használata előtt pedig sok-sok másolás és megfigyelés szükséges, illetve az arányok megismerése. Nem véletlenül iródtak ezekről könyvek és jöttek létre tanfolyamok, kurzusok.

Amúgy én sem vagyok szakmabeli, autodidakta módon fejlesztgetem magam rajzolásban, én sem vagyok tökéletes, de mindig látom, hacsak utólag is, a rajzaimon a hibákat, amikor egy arc elcsúszik itt-ott.

Fogalmam sincs miért gondolod élethűnek a rajzaidat, úgy látom inkább megbabonáznak téged, egyébként hasonlót néha én is érzek. :D

Szerintem amúgy neked ebben a 3D látványtervekben kéne tovább menned, na azok élethűek, ezt kéne tovább fejlesztened. Persze emellett nyugodtan rajzolhatsz embereket ha ahhoz van kedved, ne mi vegyük el. És abban igazad van, hogy nem minden az arány meg realisztikusság, hiszen nézzünk csak meg egy Picasso művet. Csak hát akkor ne írj ki ilyen kérdést gyakorira. xD

2021. ápr. 28. 23:34
 33/89 A kérdező kommentje:
Értem. Nem úgy értettem, hogy jó vagy fotorealisztikus, de ha egyáltalán látványból rajzolok az jó, hogy egyből realisztikus lesz valamilyen módon. Én csak ezt mondom. Félek az emberektől tehát ez a portrék látványától is előjön belőlem.
2021. ápr. 28. 23:41
 34/89 A kérdező kommentje:

"na azok élethűek,"

Jajj ne! Amúgy nincs is rajta élőlény úgyhogy nem tudom hogy érted. Akkor ijesztő lenne."

2021. ápr. 28. 23:53
 35/89 anonim ***** válasza:
100%
Akkor inkább úgy mondom, hogy realisztikusak. xd
2021. ápr. 29. 00:24
 36/89 A kérdező kommentje:
Hiába írod hogy nem tudom az anatómiát, azért én csak jobban tudom, hogy mit tudok.
2021. ápr. 29. 13:29
 37/89 anonim ***** válasza:
67%
Én meg látom, mit tudsz.
2021. ápr. 29. 14:12
 38/89 A kérdező kommentje:

Rosszul látod. Direkt rajzolok így.

Azért nem mondhatod, hogy nem tudom legalább az arc arányait:

[link]

2021. ápr. 29. 14:26
 39/89 A kérdező kommentje:

Most gyakoroljam a portrékat, amig semmi " hiba" nincs benne és megfelel neked? Hetekig csak ilyen portrét rajzoljak? Na ahhoz abszolút nincs kedvem, se időm. Programozó vagyok, a rajz csak a hobbim, nem merem órákig tanulmányozni az embereket, nem fogok félbe vágott, felboncolt embereket nézni, akkor se ha az kell, hogy tudjam (mintha most nem tudnám) az anatómiát.

30 éves vagyok, elhiheted hogy ####ul volt időm rajzot tanulni.

Ha még mindig érted hogy élethű, nézd meg a Roger nyúlt vagy a Szépség és a szörnyben Gastont! Szinte lemászik a képernyőről.

Remélem így érted.

2021. ápr. 29. 14:37
 40/89 anonim ***** válasza:
84%

Ahogy a 40-es mondja. De én egy szóval nem mondtam, hogy neked gyakorolnod kell meg hogy csinálj élethű és arányos rajzokat. Belinkelted azt a rajzot, amire megmondtam, hogy el van csúszva a lánynak a szeme xd Nem mondhatod rá egyszerre, hogy direkt van és így arányos. Max akkor arányos, ha szegényem így született vagy volt valami balesete.

Nem kell kritikát kérni, ha nem tudod elviselni.

Ezt a Szépség és a szörnyeteges dolgot nem értem. Egy rajzfilm teljesen más, de most meg fogsz lepődni: az ilyen animációs filmek rajzolói tisztában vannak az emberi anatómiával, és arányosan "torzítják el"-viszik át a saját stílusukba az embereket. Ott nem egy elcsúszott hatást kapsz, úgyanúgy összeáll az arc, mint élőben, csak hát persze totál leegyszerűsített és teljesen másmilyen. Volt egy Anasztaziás képed is, na hát annak a másolása se jött össze, ahogy azt látni lehet.

Szóval megrögzötten állíthatod, hogy rengeteget gyakoroltál 30 éved alatt, és hogy ismered az anatómiát meg hogy élethűen rajzolsz, sajnos nem lesz igaz. Márpedig a hibáinkból csak úgy lehet tanulni, ha beismerjük őket.

2021. ápr. 29. 15:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!