Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Lehet, hogy valaki csak...

Lehet, hogy valaki csak iskolában tud megtanulni rajzolni?

Figyelt kérdés

Amúgy meg utálom, ha leszólnak valakit hogy "nem tud rajzolni" de igazából úgy értik, hogy nem jól rajzol.

De sokszor én is úgy érzem, hogy nem rajzolok vagy alkotok, hanem csak magam előtt látom, amit akarok és csak lerajzolom a körvonalat aztán a részleteket. Aztán ha 10x újrapróbálom, akkor úgy sikerül ahogy elképzeltem. De ezekre is azt mondják, hogy béna.

Furcsa, mert 3D modellezésben érzem, hogy nem rossz, amit csinálok, mert ott egy kockából is olyan ember modellt csinálok, hogy magamon csodálkozom. De ezeket se merem megmutatni.

Lehet, hogy nem leszek művész, hogy csak ezzel foglalkozok, lehet hogy csak szabadúszó munkákat vállalok, amikor éppen kedvem van hozzá.

2021. ápr. 13. 19:29
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

"nem top===>>down módon rajzolsz"

Ez fura fogalmazás, de én is ezt írtam. Nincsen módszerem csak úgy megrajzolom (ceruzával). Lehet, hogy csak ennyi év alatt megszoktam.

2021. ápr. 15. 22:56
 12/20 A kérdező kommentje:
Kerülöm a realizmust, mert nekem már a disney mesék is túl sok volt, a fotórealisztikus portréktól meg futva menekülök (nekem az már olyan mintha valaki rám nézne).
2021. ápr. 15. 23:18
 13/20 A kérdező kommentje:

"nem top===>>down módon rajzolsz, hanem elindulsz valahonnan, és haladsz valamerre"

Nem is tudom, hogy lehet máshogy rajzolni.

2021. ápr. 17. 17:32
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Nagy egészből indulsz, kiméred a részegységeket, és azokon addig finomítasz, módosítasz,amíg el nem éred a célt. Jó esetben egyszerre halad az egész koncepció. Semmi többet nem jelent.

Tanácsot nem tudok adni, ezek csak alap megfigyelések.

Nem kell se a témának, se a technikának, textúráknak realisztikusnak lennie, csak legyen fejben egy referencia, hogy mit vársz el a kész rajztól. És addig üzni, amíg el nem éri azt a szintet.

2021. ápr. 17. 20:52
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is a Blenderrel ismerkedem, csak újabb verzióval, pacsi:D

Nekem tetszenek a rajzait, érdekesek:)

Ha nem adod fel, az már félsiker!:D

2021. ápr. 21. 19:19
 16/20 A kérdező kommentje:

Nekem ennyi a célom. Szerintem csinálhatnék concept artot, karakter tervet, amiből 3D modelleket csinálnak mások.

Bevallom, az arányokat annyira utálom, hogy csak azért figyelek rá, hogy ne nevezzék a rajzomat gyerekesnek.

2021. ápr. 26. 22:33
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért a Disney mesék elég messze vannak a realizmustól, ne is haragudj!

Amúgy nem igaz, hogy csak az iskolában lehet megtanulni, nagyon sokan autodidakta módon tanultak maguktól, pedig akkor még internet sem volt.

Ahogy én látom, elmolyolsz a részletekkel, aztán látod, hogy valami nem oké a rajzon, és be sem fejezed. Én tanultam rajzolni, és nekünk mindig azt tanították, hogy egészben kell gondolkodni, formában, tömegekben. Körülbelülre felviszed a formát sok vonallal, halványan, és utána kezded el tónusozni. Meg, hogy egyszerre fejleszted az egész rajzot, nem azt, amit sok jobbagyféltekés rajzolónál látni, hogy először kidolgozza az egyik szemet, majd a másikat, orrot és a többit.

Ceruzához tudom ajánlani, hogy ne csak egyfélével rajzolj, nem tudom, mit használsz, de 2B-HB a tippem, hanem, hogy többet. Elég széles a ceruza puhasági skála, vékony vonalakat kemény H-s ceruzával, sötét tónusokat puha, B-s ceruzával (6B-9B) tudsz rajzolni.

Meg ugye az is szempont, hogy élvezd, amit csinálsz.

Viszont szabadúszóként ezekkel a rajzokkal nem fogod tudni eladni magad, csak szólok, hogy később ne érjen csalódás. (A 3D-s képekkel inkább.)

2021. máj. 1. 11:03
 18/20 A kérdező kommentje:
Jól van biztos igazad van. Nem akarok megélni belőle, csak szeretem.
2021. máj. 1. 14:46
 19/20 anonim ***** válasza:

Én se tudom miért nem fejeztem be a dinósat. Szerintem a törzsét nem tudtam elképzelni vagy csak elfáradtam.

Én azt tanultam, hogy ha valami nem megy, akkor mással kell próbálkozni🤷‍♂️

2021. máj. 12. 01:15
 20/20 anonim ***** válasza:
39%

Nem. A művészet lényege az önkifejezés. Ha neked ez jelenti, akkor ezt. Nem kell iskola hozzá.

"Nem akarok megélni belőle, csak szeretem." Akkor meg miért aggódsz enyire? :)) Szeresd csinálni, válald fel, ha van módod rá. Szard le ki mit mond. A hasznos tanácsokat pedig fogadd meg!

Egyébként jók az alkotásaid! A Dinós pedig pont jó, ahogy van. Ha te úgy érzed, így kész, akkor így kész!

2021. máj. 12. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!