Közép iskolába milyen szinten lehet megtanulni az angolt?
Nekem egyelőre középszintű érettségim és középfokú nyelvvizsgám van. Mindkettő elég könnyen ment, bár én negyedikes korom óta tanulok angolt órarendi óra szinten, előtte pedig szakkörre jártam (másfél évet oviban, és 2-t általánosban). Tavasszal tervezek majd felsőfokú nyelvvizsgát tenni, meg majd emeltezem angolból.
Őszintén szólva, bár ez egy nagy klisé, de így van:az internet és videójátékok adják az angol tudásom kb 70%-át. Nyilván, a suliban megtanulom a nyelvtant és a szórendet, de a szókincsem nagy része nem onnan jött. Illetve a kiejtés is azért megy úgy, ahogy, mert rengeteg videót és filmet nézek, amiben hallom, hogy mondják ki az adott szavakat mások.
Szerintem, ha tanultál angolt közepsuli előtt/ kellően okos és szorgalmas vagy, egy középfokú nyelvvizsga simán elérhető cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!