Van rá esély, hogy átépítsék az Erzsébet hidat a régi külsejére?
Figyelt kérdés
Olvastam róla, hogy ez a mostani csak 1964 óta van. A háború előtti Erzsébet híd szintén lánchíd volt a mostani kábelhíddal ellentétben. Szerintetek lesz rá esély, hogy egyszer ha nem is átalakítják a mostanit de felépítsék a régi mását? Szerintem gyönyörű lenne Budapesten belül valahova.
Találtam is róla egy elég ritka képet ami már színes.
2021. febr. 20. 17:57
11/11 anonim válasza:
Naponta eltűnik egy régi Erzsébet hídnyi művészeti érték a város külleméről azzal, hogy régi eklektikus, szecessziós házak ablakait cserélgetik ezekre a modern, műanyag tokos, osztatlan teliablakokra. Olyan lazasággal, hogyha az újdonsült, jöttment, felkapaszkodott, buta šegg tulajnak ahhoz szottyan kedve, akkor az ő ablaka 40 centivel nagyobb vagy odább vagy följebb lesz, a díszítő sort is lazán leverve. Aztán felszedeti maga előtt a gangon a patinás kövezetet, és lerakat valami bugyirózsaszín medencecsempét, mert neki az az egyéni ízlése. És még az állam ezt a vircsaftot pénzzel támogatja. Vagy sorra tűnnek el az olyan ipari műemlékek, mint a régi hajógyári csarnok, a marhavágóhíd oldalfala és rendre a MÁV épületek. Az a híd már nem jön vissza, de volna kiket megfékezni most is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!