Az Erzsébet hidat miért nem ugyanolyannak építették vissza, mint az összes többit?
A II. világháborúban az összes Duna hidat felrobbantották. Személy szerint nekem a régi Erzsébet híd tetszik a legjobban. Van valami oka, hogy egyedül ő kapott új külsőt? A mostani szerintem nem illik oda, ti hogy vagytok vele? Eleve a fehér színe a Budai vár, a Parlament és a többi régi hidak mellett annyira kitűnik. Szerintetek van rá esély, hogy a mostanit átfessék legalább olyasmire mint a régit, vagy fel legyen díszítve? Pár kép a régiről, ha valaki nem látta volna még...
Annak idején a modern, letisztult, praktikusan egyszerű formákat preferálták. Most felcicomázni egy ilyennek tervezett hidat, szerintem elég rossz lenne az összhatása.
Egyébként a főváros épp büntiben van politikai okok miatt, szóval örülhetünk, ha a Lánchidat fel lehet újítani, mielőtt összedől.
Nagykorúság volt a háború után ezen is spóroltak. Hazánkat elég nagy károk érték, mégis mi fizettük meg a világnak a háború árát a legjobban.
Máskülönben úgy tudom, hogy az új hidat szélesebbre építették, ezért sem lehetett ugyanolyat csinálni.
Szebb volt, de sokkal keskenyebb. Én mondjuk a Lánchidat sem nagyon sajnáltam volna...
#3 A Szabadság hidat is meghagyták, nem? Az nem dekoratív? Az emlegetett Lánchídról nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!