Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Wattpadon kitől, milyen módon...

Wattpadon kitől, milyen módon lehet kritikát kérni?

Figyelt kérdés

Kislány koromtól fogva foglalkozom írással. Gyerekként sokszor értem el helyezéseket mese kategóriában, így az évek során nem hagytam fel ezzel. Természetesen már nem meséket írok, hanem inkább felnőtt/romantika kategóriában igyekszem "valami olvashatót" összehozni, viszont eddig nem igazán hoztam nyilvánosságra, mert bevallom, kicsit szívre veszem a kemény kritikát. Viszont, eltökélt célom, hogy valaha egyszer író leszek (ahol elkerülhetetlen a kritika),így mások ajánlásával a Wattpadra regisztráltam és kezdtem el publikálni. Szeretném, ha viszonylag tapsztaltabb és jobban hozzá értőbb emberek elmondanák a véleményüket és akár kemény kritikával is, de segítenének a fejlődésem! Igen, most nagyon elhatároztam magam, hogy legyűröm, ha kiderül egyáltalán nincs tehetségem a dologhoz..:D Szóval előre is köszönöm szépen a segítségeteket és a hasznos válaszokat!

( [link]

2021. febr. 2. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Láttad az Amerikai Horror Sztorit? (Lana banana :D)

A másik, amit kiszúrtam a párbeszéd!

[link]

[link]

A "Naoimi" elírás, vagy tényleg így hívják?

Ez a múlt, jelen dolog ötletes.

A kérdésedet látva már felkészültem egy tök jó történetre, de amikor megláttam a párbeszédeket (amivel még nincs gond) és utána az elírasokat, amiket egy-két elolvasással ki lehetett volna szűrni, ezeket még a WP is kijelzi.

Nem sértésből írom, tényleg <3

Szeretnék rendes tanácsokat adni, hogy javulj! Ezt tartsd szem előtt!

A "szemeim" látva néhány cikk:

[link]

[link]

Nem találtam meg azt, amit régebben olvastam, de szerintem ha ezeken kívül még utánakeresel dolgoknak, akkor megleszel.

Ne feledd, a neten minden fent van!

Nekem a "Somerberry" elég fura név. Nem azt mondom, hogy írd át, csak gondoltam megemlítem. Jassie Somerry?

Szóval:

Ha kijavítod a párbeszédeket és az elírasokat, plusz az egyértelmű helyesírási hibákat (amelyekre egy kis odafigyeléssel rájössz), akkor egy egész jó történetet ki lehet hozni.

Sok sikert! : )

2021. febr. 2. 23:18
 2/7 anonim válasza:
100%

Facebookon vannak ilyen csoportok, pl a Magyar wattpadosok. Szerintem ha írsz oda egy bejegyzést, biztos talász valakit, aki szívesen átolvassa a sztoridat.

De én egyébként a Merengőt jobban tudom ajánlani, ott még a feltöltés előtt átnézik, hogy igényesen van-e megírva a sztori, nincs-e tele elírásokkal, helyesírási hibákkal stb. + szerintem ott az olvasóközönség is normálisabb, hasznosabb kritikát írnak

2021. febr. 2. 23:30
 3/7 A kérdező kommentje:

1-es

Az elírt szavak és az alapvető helyesírási hibák több, mint valószínű azért nem tűntek fel, mivel telefonnal pötyögtem, sajnos a gépemet hetek óta szervizelik. A párbeszédet természetesen szeretném javítani, ezen már dolgozom, szabad perceimben az általad is belinkelt oldalakat memorizálom és, ha végre vissza kapom a gépemet első dolgom lesz ezt korrigálni.

Amúgy nem láttam az American Horror Storyt, a Hannabanana név még az angol tanáromtól származik anno középiskolából. (Mindenkit elnevezett..)

Naomi az Naomi, első említéskor tényleg elírtam, de másodjára nem, tehát nyilvánvaló volt, hogy nem Naoimi.

Somerberry név Sowerberry-ből jött. Egy könyvben találkoztam vele, azt hiszem... Akkor első olvasatra nagyon megtetszett és mikor a karakteremnek kerestem nevet bevillant de nyilván nem szerettem volna egy az egyben másolni, így cseréltem egy betűt.

Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat, mindenképp átfutom a linkeket, amiket küldtél. Viszont leginkább a stilisztikát és a helyesírást emelted ki, amit aláírok, hogy majdnem az egyik legfontosabb szempont, de érdekelne az is, hogy történet szemponjából rendben van-e felépítve a kezdés?

2021. febr. 3. 00:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Igen, nekem kifejezetten tetszett a kezdés, hogy visszatekintesz a múltra.

És látszik, hogy szoktál írni mivel a karaktered nem az a tipikus flegma csaj, amit mindenki írni szokott kezdőként.

A párbeszéd Ashleyvel egész jó, nem is volt uncsi.

2021. febr. 3. 08:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Hajnali kettőig javítgattam az első fejezetet, ha lesz egy kis idő rá lesnél? Az elírásokat reményeim szerint kijavítottam és helyesírás szempontjából teljesen úgy gondolom át néztem.
2021. febr. 3. 09:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Olvasom is!

Akkor most csak azokat a dolgokat írom, amiken még lehetne javítani. Nem kötözködésből.

Most meg túl hosszúak lettek a gondolatjelek :D Esetleg, ha innen kimásolod –, de ez túl sokáig tartana, szerintem addig hagyd úgy, amíg nem lesz meg a géped. Nem tudom, hogy tudod-e, de gépen úgy tudsz gondolatjelet írni, ha lenyomva tartod az Alt-ot és közben végigmész ezeken a számokon: 0150. Tehát: Alt+0150

De ha Wordben írsz, ott be lehet állítani, hogy dupla kötőjel után gondolatjelet írjon.

A "kicsim" elé és mögé is vessző szükséges.

Egyébként az írásaimnál azt vettem észre, hogyha elhagyom az A/AZ névelőket (már ahol el lehet hagyni), akkor sokkal gördülékenyebb a történet.

Az "ő, ű" betűket kimásoltad valahonnan? Mert kitűnnek a szövegből.

"Meredten... ízű tortámra." Ezt a mondatot én így írnám, de persze nem muszáj: Meredten bámultam, ahogy a tizennégyes szám fogyatkozik a kör alakú, valószínűleg dió ízű tortámon. (Mert a fogyatkozik, azt jelenti, hogy "egyre kevesebb" lesz belőle, és ha mondjuk a gyertya viasza ráfolyna a tortára, akkor kellene "tortára", de így inkább tortámon.)

"apmára" apára

Inkább így: Azzal felálltam, hogy elhagyjam a hatalmas báltermet...

A "persze" után maradt egy "p"

"amit éppen lábon vittem ki" ezt még nem is hallottam :D

"segítseg" segítsek

"fajtát" fajtád

"találkozom" találkozóm

Ezen a részen maradt még három kötőjel.

"ne csak a szexre" nem csak

"siminket" sminket

"végűl" végül

"el késel" elkésel

Úgy láttam néhány helyen tettél hozzá leírásokat (vagy csak tegnap nem vettem észre?), ez a változat sokkal jobb. Csak tényleg néhány hibát találtam, amit fent le is írtam. Ezeket tényleg úgy vettem észre, ha nagyon kocentráltam. Sokkal jobb lett!

A párbeszéd tényleg jó. Az elején a visszapillantás rögtön megfogott (szerintem emiatt is olvastam el még egyszer :D) A cím sejteti, hogy aznap, a születésnapján, megölt valakit (legalábbis én így gondolom).

Most kedvem támadt hozzá, szóval elolvasom a következő részt is.

Ebben a részben nem emelem ki a helyesírási hibákat/elírásokat, inkább koncentrálok a történetre és a többire.

A focicsapat leírása nagyon jó, élvezhető! Már az előző részben is el tudtam képzelni, hogy milyen alakok lesznek, de így még jobban megerősítetted. Kíváncsi vagyok, mikor fognak valami rosszat csinálni :D

Esetleg egy kicsit írhatnál még a könyvtárról. Mert az volt ott, hogy elég kicsi. De mihez képest? Mert én úgy képzelem el a kis könyvtárat, hogy ilyen apró négyzet alakú terem, aminek a négy falát könyvespolcok borítják.

Egyébként a könyvtáras jelenet érdekes, tetszett. Még egy icipici leírás kéne bele a helyszínről. Mondjuk tekintete rátévedhetne a könyvekre. Vagy egyáltalán a focisták mit csinálnak, amíg a tanárnő beszél? Ilyenek.

Élveztem azt is, ahogy Jasmine kioktatta a focistát, csak ne essen át a ló túloldalára a flegmázással.

Egy kis cikk:

"Jakeval" Jake-kel

[link]

Végére is értem.

Tetszett ez a rész, jó volt tényleg!

2021. febr. 3. 11:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Huuu, hatalmas köszi neked! Hálás vagyok, nagyon sokat segítettél!
2021. febr. 3. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!