Mondanátok légyszi bárányos, birkás, juhos, kosos, juhászos, pásztoros verseket, mondókákat, zenéket?
Köszi, ha igen.
Persze majd én is rákeresek; de aki már tud helyből, kérem, írjon; főleg magával az állattal kapcsolatos versikék-mondókák érdekelnének; de lehetnek akár juhászos dalok is; hogyha valakinek olyan jut eszébe; ne tartsa magában.
Azért írom a dalt is, mert ahogy gondolkodtam, hogy ismerek-e ilyet, akkor eszembe jutott a 'Pásztorok, pásztorok' ;és akkor, hogy dalokat is írhatnátok ide nekem.
De szóval tehát, aki helyből tud, de más is rákereshet, én most azonnal nem keresek rá, de majd megnézem; de szóval tehát, aki helyből tud, vagy akinek van kedve ránézni ilyenekre, az kérem, írja.
Az volt, hogy volt valami bárányos álmom, és akkor ahhoz kapcsolódóan, valamiért úgy érzem; valami versben, mondókában lesz benne a válasz, hogy mi akart ez lenni. Ezo-kategóriába most nem szándékozom kiírni.
Lehetnek rövidebb-hosszabb versek-dalok is; lehet felnőtteknek szóló, és gyerekeknek való is; bármilyen.
Tehát, ha valakinek eszébe jut, kérem, írja. Vagy pl akinek van még kedve keresgélni, az még keresgélhet; de majd én is ránézek.
Előre is köszönöm, ha írtok ilyeneket.
bárány szörméjét mit levágnak azt adják el 3 csomagban így emlékszem azt lehet egy torzított változatát adtam át"egy a mesternek egy a Dámának s egy a kissrácnak ki az utca alján lakott..."
tényleg gyermekmondóka általános iskolai....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!