Mi a véleményetek az első festményemről?
Szívesen fogadok építő jellegű kritikákat. Egy képről másoltam, kb 4-5 óra alatt készült el. Ez sok időnek számít?
A 7-es válaszadóval egyetértek.
Ehhez azonban hozzá kell fűznöm néhány dolgot. A festményeden a város képi megjelenítése tetszetős. Nem tudom, milyen képről másoltad ezt a festményedet és milyen technikával, de néhány képi elem nekem nem releváns. Példának okáért a festmény egy hegytetőről látott képet próbál realizálni. Ez esetben a lemenő nap visszatükröződő fénye nem lehet ilyen nagy kiterjedésű, és nem lehet ennyire világos. Vagy a sötét égboltozat és a vele egy időben megjelenő csillagok nem ilyen intenzívek. E két dolog együttállása csak akkor lehetséges, ha az alkotó áll a völgyben, a sötétben, a város kiterjedése pedig egy domborzatra emelkedő tendenciát mutat, és a domborzat hátterében visszatükröződik a lemenő nap fénye. Ekkor lehetséges az, hogy felettünk már sötét, csillagos az ég, a távolban pedig látjuk egy hegytető árnyékában meghúzódó város fényeit, és a mögötte lemenő nap vérvörös, lágyan visszatükröződő (de sokkal kisebb ívű) vonulatát.
Mindezeket figyelmen kívül hagyva, a képed jól sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!