Akrillal festenék előkészített, alapozott vászonra. Hány ml festéket vegyek színenként egy 30x40cm-es vászonhoz, hogy az első képemnél biztosan ne fogyjak ki semmilyen színből?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy titánfehérből mindig több fogy ezért abból mindenképpen beszerzek egy 65-70 ml tubusost. Az lenne a kérdésem, hogy általában elég szokott lenni a 12ml színenként egy festéshez vagy minden színből minimum 70 ml-t érdemes venni? (Persze tudom, hogy kép, színek és módszer függő, csak nem akarok folyamatosan rendelgetni, de túl nagyot sem akarok venni.)2020. jún. 22. 12:15
1/1 anonim válasza:
Attól függ, hogy festesz, ha festőkéssel vastagon kened a festéket, akkor lehet, hogy elfogy a 12 ml-es egy festéssel, de egyébként sokáig elég lehet. Nekem van olyan 20 ml-es festékem, amit csomó képhez használtam, jóval nagyobbakhoz is, mint a tied és még mindig van belőle. Persze ha az egész festményeden egy szín fog dominálni és később is akarsz még festeni azzal a színnel, akkor abból is lehet érdemes a nagyobbat venni, de egy ekkora képnél még ha 10-szer lekened az egész vásznat egy színnel, akkor is elég a kisebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!