Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Megpróbálnék könyvet, kisregén...

Megpróbálnék könyvet, kisregényt írni. Van valami módszertan, amit érdemes lenne megtanulni hozzá?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy lenne egy-két történet-ötletem, amit szívesen megpróbálnék megírni egy kisregény formájában. Lehet, hogy végül senki mást nem érdekelne, de saját magam számára is érdekes kísérlet és kikapcsolódás lenne.

Van valami módszertan, hogy mi alapján érdemes elindulni? Például, hogyha vannak szereplők, nekik háttértörténetük stb, akkor azt hogyan , mikor magyarázza el, mutatja be az író? Mennyit szán a bemutatkozásra, az események előzményeinek bemutatására, mennyit magára a történetre?

Persze, tudom, ez benne a művészet, de mégis érdekelne, hogy erre van valami rendszer, struktúra?

2020. aug. 26. 23:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg fajta módszer van. Írója válogatja. Az ilyet saját magadnak kell kitapasztalnod, mert hiába mondom, hogy nekem úgy a legegyszerűbb, ha nem tervezek meg semmit, csak írok, ahogy jön, ha egyszer neked pl szükséged van egy történetvázlatra a megfelelő haladáshoz.
2020. aug. 27. 02:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Keress rá az interneten a kedvenc íróidra. Ők biztos adtak már néhány tanácsot.
2020. aug. 27. 09:26
 3/4 anonim válasza:
Olvasd el Alexander Steele- Kezdő írók kézikönyve c. alkotását, rengeteg tanács és praktika van benne, pdf formátumban online is megtalálod, ha nem szeretnéd elolvasni a végén van egy apró összefoglaló, de szerintem érdemes az egészet megnézned.
2020. szept. 23. 08:57
 4/4 anonim válasza:
Én annak idején az "Így neveld a regényedet" című oldalon kezdtem, nekem nagyon szimpatikus azóta is. De természetesen az írástechnika is csak egy technika, egy keret, amire építkezhetsz, semmi nem kötelező belőle. Viszont ajánlott tanulmányozni, mert sokat fejlődik az ember írásainak a színvonala.
2020. dec. 2. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!