Milyen módszertant alkalmaznak Jehova tanúi értelmi fogyatékos személy tanulmányozásakor?
Aki tud irni és olvasni,és az alámeritkezés előtt néhány kérdésre válaszolni.
A volt gyülinkben járt egy lány,szegényke súlyos értelmi fogyatékos volt.Megpróbálták vele a Bibliatanulmányozást,de persze nem ment.Aztán többé be se engedték a királyságterembe.Pedig nem zavart senkit,csak ült csendben.Én nagyon sajnáltam,amikor az ajtóból küldték el.
Na, ma is megtudtam egy új dolgot:
A jehova tanúihoz csak egy bizonyos inteligencia-intervallumon belül lehet bekerülni.
Aki túl hülye, azt nem veszik be, aki túl okos, az nem jelentkezik!
Szervusz. Az első válaszoló rettenetes dolgot irt, amit nem hiszek el. Hozzánk is járnak, nem egy ilyen betegséggel küzdők, van olyan is akinek a szülei Tanúk, és rendszeresen ott vannak az összejöveteleken.
Nincsenek elzavarva, vagy elküldve, ilyet nem is lehet tenni.
Ha megvizsgáljuk az irásokat, a következőket irja a keresztelkedéssel kapcsolatban:
(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. . . .
Vannak további utalások is a keresztelkedéssel kapcsolatban, most csak egyet irtam.
Ebből jól látható, hogy azokat lehet megkeresztelni, akik felfogták, megértették, és alkalmazzák is a tanultakat.
Nyilván való, hogy a sajnálatosan ilyen emberek nem is tudják felfogni ezeket a dolgokat, ezért Jehova mindenképen megmenti Őket, ha nincsenek is megkeresztelkedve. A szellemi fogyatékossággal küzdőknek sem egyforma a betegség mértéke. Igy ennek megfelelően lehet eljárni.
Egyébként rengeteg cikk van az ilyen betegségekkel küzdőkről a JW.org honlapon. Köztük autizmussal és egyébb formájával kapcsolatban.
Kèrdező ès az 1,2 bejegyző.
Nem èrtek egy fő dolgot.
A hármatok kèrdèse bejegyzèse igazolja,hogy nem ismeritek a tanúk összejöveteleit,tanulmányait,viselkedèseit ès mèg sorolhatnám a tudatlanságotokat a tanukkal kapcsolatosan.
De nálatok az igazságot legyőzi a hazugság,rosszindulat.
Mièrt nem mentek el a gyülekezetbe győződnètek meg ès írnátok a valoságot.
A tanúk nemszègyelik ès nem is haragusznak a valoságèrt amit írhatsz roluk ellentètben más vallással akik haragusznak a valoságèrt pld.az inkvizicioèrt stb.
Miért, a Jehova tanúk nem eleve azok?
Értelmes ember messzire kerüli őket..
1.Anyit füznèk hozza,hogy ahogy beállitottad azt az èrtelmi fogyatèkost az mar nem megy egyedül a terembe, ugyanis kisèrővel megy ès a kisèrővel tárgyal a rendező.Ha zavarna a programot akkor az előszobába ültetik le.
De ha ennèl is fogyatèkosabb a Tanúk házhoz mennek tanulmányozni, úgyhogy nincs szüksège a te sajnálkozásodra"(megsajnáltam szegènyt)" de mèg a hazugságodra se.
"Ha zavarna a programot akkor az előszobába ültetik le."
Ti kiküldtök egy beteg embert, mert zavar titeket?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!