Honnan tudom, hogy jó, az amit csinálok? (Vers.)
Jók a visszajelzések, elég figyelmet is kapok, azt meg kell hagyni. Csak az a bajom, hogy tudatában vagyok az emberi egyszerűségnek, nincsenek igények, mindenkinek minden jó...
Lehet én is ilyen vagyok, és rettenetesek az írásaim, az embereknek pedig már ez is jó... Élő példa a trash műfaj, a népbutító sorozatok, RTL, TV2, stb...
Kíváncsi vagyok, hogy mi alapján ítélhetem meg a ''munkásságom'' értékét. Néztem a hivatalos oldalamon az oldalkedvelők profilját, életkorukat, posztjaikat, és úgy vettem észre, hogy vegyes. Az átlag életkor olyan 30-40, a statisztika szerint is, aminek örülök, aztán eszembe jut, hogy a sok provokatív műsort is nézik ennyi idős emberek.
Segítsetek, mert megbolondulok.
Keresel embereket, akiknek van valami közük az irodalomhoz.
Tanár, író, netalán pont költő, újságíró. Esetleg olyan, aki amúgy is szereti a verseket.
Nem csak egy embert, hanem embereket.
Másrészt elküldöd ide-oda az írásaidat. Véleményt kérsz.
És közben-aztán megpróbálod öszerakni a fejedben, hogy mi a helyzet.
Amúgy, szerintem, az sem biztos, hogy valaha is lesz olyan, hogy "megnyugodhatsz". Nagyon sok költőnek-írónak élete végéig az volt a meggyőződése, hogy nem (elég) jó, amit csinál, de legalábbis időnként komoly kétségei voltak annak ellenére, hogy már elismerték a műveiket.
Valahol a kétkedés is része a folyamatnak.
Mint alkotó, de nem irodalmár mondom: nem tudhatod. A barátaid hazudhatnak, az idegenek tévedhetnek :) Ennek elviseléséhez fel kell nőnöd. Biztos van olyan összehasonlítási rendszer, ami alapján jók a műveid (lásd a sok kedvelőt az oldaladon). Persze olyan költő a klasszikusok közt sincs, aki mindenkinek megfelelne. Vagyis ha azt mondom, jók/rosszak a verseid, mit is érsz vele? Csapda akármi fajta művet is előállítani csak a pozitív visszajelzésekért (kivéve tán a színház).
Épp ezért javaslom, ne bolondulj meg (ha csak nem elkerülhetetlen). Merj vacakot is írni (persze publikálni nem kötelező). És merj nemtetszeni is.
Jó alkotást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!