Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ha képről ember krokikat...

Ha képről ember krokikat csinálok, az is fejleszt vmit az élőben való csendélet rajzhoz, ugye?

Figyelt kérdés

Mivel körvonalak vissza adásához gyakorlás és így élő csendéletben nem kellenek szerkeztő vonalak.

Annyi a különbség h a suliba élő kell én meg képről rajzolok. Mennyivel másabb?😕

2020. aug. 20. 12:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Itt leírják, hogy mennyiben más térbeli és síkbeli formát rajzolni, és miért jobb az egyik, mint a másik:

[link]

2020. aug. 23. 04:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért kellene szerkesztővonal.

Tanuld meg úgy használni a szemedet, hogy ne kelljen méricskélni.

Amúgy pedig teljesen más egy 2D képet lemásolni, mint 3D-ből 2D-t csinálni.

Lehet, hogy valamit fejleszt, de igazából nem sokat. Egy jobb agyféltekés rajzról bármikor megmondom, hogy gagyi, mert értek hozzá. Teljesen más történet.

2020. aug. 23. 14:17
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen gondoltam h vmennyire a szemen múlik xd. De nagyon kancsal vagyok, annyira h ha távólba nézek teljesen el megy az egyik szemem. Kamélon. És nem tudom egybe tartani.

Meg amúgy a látás is agyközpontú, mint minden és inkább a fejemben kellene tisztázodnia. De nem tudom hogyan kéne😞

2020. aug. 23. 14:50
 4/4 anonim ***** válasza:
hát a kancsalsághoz nem értek. próbálj meg sokat rajzolni és a különböző pontok egymáshoz való viszonyát figyeld. hogy hogy van a retinán és hogy van a papíron. ne támaszkodj kézzel/ujjal/ceruzával stb. való méricskélésre, mert azt elhagyni is egy külön hosszas folyamat lesz.
2020. aug. 23. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!